شبیه سازی لایه بندی حرارتی با استفاده از مدل CE-QUAL-W2 (مطالعه موردی : مخزن سد کارده)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC17_247
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید نیکنام

دانشجوی کارشناسی ارشد آب و سازه های هیدرولیکی ، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

عباسعلی قزل سوفلو

استادیار گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

چکیده

استفاده از آب ذخیره شده در مخزن سدها برای مصرف شرب یکی از دلایل ساخت سد های می باشد. این ذخیره سازی آب، پدیده لایه بندی کیفی و حرارتی را در مخزن بدنبال دارد و متغیر بودن کیفیت و دمای آب در لایه های مختلف مخزن سد یکی از مسایلی است که باید در هنگام برداشت آب از ترازهای مختلف مورد بررسی قرار گیرد. در این تحقیق بحث لایه بندی حرارتی در مخزن سد کارده در سال 2016 با استفاده از مدل-CE QUAL-W2 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که یک چرخه لایه بندی در 9 ماه از سال ، از اواسط اسفندماه تا آذرماه در مخزن سد کارده برقرار است. اوج لایه بندی در اوایل مردادماه می باشد که اختلاف دمایی بین لایه های بالایی و پایینی به حدود 24 درجه سانتی گراد می رسد. در فصل زمستان مخزن به اختلاط کامل رسیده و کلیه ترازها دارای کیفیت یکسانی می باشند و آبگیری معمولا می تواند از هر ترازی صورت گیرد.

کلیدواژه ها

سدکارده، لایه بندی، مدل CE-QUAL-W2، دمای آب ورودی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.