ارزیابی اثرات از بین بردن بقایای گیاهی محصولات کشاورزی و اثرات زیست محیطی آن در شهرستان نورآباد ممسنی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی جامع محیط زیست ایران
- کد COI اختصاصی: CGEI03_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 676
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی محیط زیست، دانشگاه شیراز - دانشکده کشاورزی
دانشگاه شیراز- دانشکده کشاورزی - بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست
چکیده
مدیریت بقایا که شامل روش هایی است که پس از خاتمه دوره رویشی گیاه و برداشت محصول بر روی بقایای باقی مانده محصول اعمال می شود همواره از مسایل اصلی کشاورزی بوده است. از سالیان گذشته سوزاندن بقایای گیاهی از رایج ترین انواع مدیریت بقایای گیاهی بوده است که کشاورزان به آن اقدام می کنند. این پدیده بیشتر در مناطقی رواج دارد که از گندم و جو در تناوب کشت دوگانه ی محصولات تابستانه مانند سویا، سورگوم، و آفتابگردان استفاده می شود. هدف این مقاله بررسی عواملی است که بر میزان آتش زدن بقایای گیاهی موثر بوده اند. جامعه آماری این تحقیق را 50 کشاورز شهرستان نورآباد ممسنی را که در یک سال زراعی 95-96 به کشت گندم و برنج پرداخته اند، در بر می گیرد. که 50 پرسشنامه جمع آوری شد. نتایج نشان می دهد با استفاده از تحلیل آماری اطلاعات، میان متغیرهای مستقل شامل سن، سطح زیرکشت با متغیر تحقیق ( آتش زدن بقایای گیاهی) رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد به طوریکه با افزایش سن و سطح زیر کشت متغیر تحقیق افزایش می یابد اما با میزان سطح تحصیلات رابطه منفی و معنی دار نشان دهنده این است که متغیر تحقیق با افزایش میزان تحصیلات کاهش می یابد.کلیدواژه ها
مدیریت بقایای گیاهی، آتش زدن بقایا، متغیر مستقل، نورآباد ممسنیمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.