بررسی ارتباط بین حساسیت اخلاقی، دیسترس اخلاقی و شجاعت اخلاقی در دانشجویان پرستاری دانشکده علوم پزشکی شوشتر در سال 1397

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,408

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AMSMED19_271

تاریخ نمایه سازی: 1 دی 1397

چکیده مقاله:

سابقه و هدف: مطالعات اخیر در زمینه ی سنجش میزان حساسیت اخلاقی، دیسترس اخلاقی و شجاعت اخلاقی بیشتر در میان پرستاران انجام گرفته است و بررسی این موضوع در میان کارآموزان پرستاری اندک بوده است، این در حالیست که این سه متغیر فقط توسط پرستاران تجربه نمی شود، بلکه در میان دانشجویان پرستاری نیز رایج است. لذا این پژوهش با هدف تعیین بررسی میزان حساسیت اخلاقی، دیسترس اخلاقی و شجاعت اخلاقی و ارتباط این سه متغیر با هم در میان دانشجویان پرستاری دانشکده علوم پزشکی شهرستان شوشتر در سال 1397 انجام شد. مواد و روش ها: مطالعه ای توصیفی-تحلیلی حاضر در میان 80 نفر از دانشجویان سال سوم و چهارم کارشناسی پرستاری دانشکده علوم پزشکی شهرستان شوشتر با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی شده انجام شد. ابزار گرد آوری داده ها استفاده از پرسشنامه ای چهار قسمتی شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه حساسیت اخلاقی Lutzen، پرسشنامه دیسترس اخلاقی Corley در دو بعد شدت و تکرار و پرسشنامه شجاعت اخلاقی Sekerka است. و سپس با استفاده از نرم افزار آماری spss 16 و روش های آماری توصیفی و تحلیلی پارامتریک و ناپارامتریک تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میانگین حساسیت اخلاقی، شجاعت اخلاقی و شدت دیسترس اخلاقی و تکرار دیسترس اخلاقی به ترتیب برابر با 18/57±87/14، 14/8687±94/86، 47/75±12 و 14/19±47/35 بود. اختلاف آماری معنی داری در حساسیت، شدت دیسترس و تکرار دیسترس اخلاقی دانشجویان براساس ترم تحصیلی و میزان علاقه افراد مشاهده نشد (P˃0/05). همچنین اختلاف آماری معنی داری در شجاعت اخلاقی دانشجویان براساس ترم تحصیلی مشاهده شد (P=0/02). نتایج مطالعه بیانگر پایین بودن حساسیت اخلاقی در دانشجویان پرستاری است و ترم تحصیلی، گذراندن درس اخلاق پرستاری و علاقه به رشته بر حساسیت اخلاقی تاثیری نداشت. رابطه ی معنادار بین حساسیت اخلاقی و شجاعت اخلاقی وجود داشت. رابطه مثبت معنادار بین شجاعت اخلاقی و تکرار دیسترس اخلاقی وجود داشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر رابطه مثبت معنادار بین شجاعت اخلاقی و تکرار دیسترس اخلاقی است که نشان دهنده آن است با افزایش رفتارهای شجاعانه شاهد افزایش تجربه تکرار دیسترس اخلاقی در دانشجویان هستیم که این مهم نیازمند تهمیداتی در پیشگیری از ایجاد دیسترس اخلاقی در آموزش پرستاری است.ارتباط معنادار آماری بین شجاعت اخلاقی و حساسیت اخلاقی وجود دارد به این معنی که هرچه حساسیت اخلاقی در پرستاران بیشتر شود شجاعت اخلاقی در آنها بیشتر می شود. همچنین نتایج بیانگر وجود دیسترس بالا و سطح متوسطی از حساسیت است که متغیرهای دموگرافیک بر آنها تاثیری نداشته است حتی با وجود گذراندن درس اخلاق پرستاری دانشجویان سطح بالایی را از دیسترس تجربه کردند. با توجه به اثرات منفی دیسترس اخلاقی باید در آموزش پرستاری بدنبال راهکارهای بهتری بود.

کلیدواژه ها:

حساسیت اخلاقی ، دیسترس اخلاقی ، شجاعت اخلاقی و دانشجویان پرستاری

نویسندگان

نگین همتی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، خوزستان، ایران.

حامد ارسالی

دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، دانشکده پیراپزشکی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، خوزستان، ایران.

مهسا هزاریان

کارشناس ارشد پرستاری، عضو هییت علمی دانشکده پرستاری مامایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، خوزستان، ایران.