سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: AMSMED19_143
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 230
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی مقایسه اثر آرامبخشی و بیدردی گاباپنتین و دکس مدتومیدین در بیماران تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: امروزه عمل جراحی به روش لاپاراسکوپی به ویژه برای جراحی کیسه صفرا بسیار رایج است از آنجایی که درد و اضطراب پس از عمل جراحی یکی از مشکلات عمده در اعمال جراحی می باشند. مطالعات نشان می دهد که گاباپنتین و دکس مدتومیدین در کاهش درد و آرامبخشی پس از عمل جراحی موثرند. هدف محققین در این پژوهش مقایسه اثر آرامبخشی و ضد دردی دکس مدتومیدین و گاباپنتین در بیماران تحت جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا بوده است. مواد و روش ها: مطالعه حاضر به صورت کار آزمایی بالینی تصادفی دو سوکور بر روی 40 بیمار کاندید عمل جراحی لاپاراسکوپی (کیسه صفرا) که به طور تصادفی در دو گروه گاباپنتین (20نفر) و دکس مدتومیدین (20نفر) تقسیم شدند، انجام شد. بدین صورت در گروه گاباپنتین کپسول 300 میلی گرم از دارو یک ساعت قبل ازعمل و در گروه دکس مدتومیدین 0/5 میکروگرم به ازای وزن بیمار قبل از اینتوباسیون به صورت انفوزیون و جهت نگهداری بیهوشی دکس مدتومیدین با دوز 0/6 میکروگرم به ازای وزن بیمار تجویز شد. تمام بیماران با استفاده از داروهایی نظیر میدازولام، مخدر (فنتانیل)، لیدوکایین، تیوپنتال و آتراکوریوم تحت بیهوشی عمومی قرار گرفتند. سپس درد پس از عمل جراحی برحسب معیار VAS و میزان آرامبخشی (sedation) برحسب معیار Ramsay طی زمان های قبل از انجام بیهوشی و عمل و بعد از ترخیص از ریکاوری و 3 ساعت پس از عمل جراحی مورد ارزیابی قرار گرفت، در این مطالعه از آزمون من-ویتنی بدلیل نرمال نبودن توزیع دو جامعه استفاده شد که سطح معناداری 0/05 به عنوان حد در نظرگرفته شد. این مطالعه با کد 2016011822794N2 در IRCT ثبت شد. یافته ها: اختلاف مشاهده شده بین دوگروه از لحاظ بی دردی در زمان ریکاوری و سه ساعت پس از ترخیص از ریکاوری معنادار نبود(0/414≤P). همچنین میزان آرامبخشی بیماران در گروه دکس مدتومیدین طی زمان های مورد بررسی در مقایسه با گاباپنتین افزایش قابل ملاحظه ای داشت (0/024> P) بدین معنی که خاصیت آرامبخشی داروی دکس مدتومیدین نسبت به گاباپنتین بیشتر بود. همچنین توزیع جنسی در گروه گاباپنتین دو نفر مرد (10%) و 18 نفر(90%) زن و در گروه دکس مدتومدین 6 نفر مرد (30%) و 14 نفر زن (70%) بودکه اختلاف معناداری بین تعداد بانوان و آقایان در هرگروه وجود داشت(0/021≤P). نتیجه گیری: مطالعه ما نشان داد که تجویز دکس مدتومیدین موجب کاهش شدت درد بیشتری پس از عمل جراحی و افزایش کیفیت آرامبخشی نسبت به گاباپنتین در حین و پس از عمل جراحی می شود.
کلیدواژه ها:
گاباپنتین، دکس مدتومیدین، آرامبخشی پس از عمل جراحی لاپاراسکوپی، ضدردی پس از عمل جراحی لاپاراسکوپی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/810046/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:زنگیان، هدی و عبداله پور، ابوالفضل و باقری، بهادر و بندری، راضیه،1397،بررسی مقایسه اثر آرامبخشی و بیدردی گاباپنتین و دکس مدتومیدین در بیماران تحت عمل جراحی لاپاراسکوپی،نوزدهمین کنگره پژوهشی سالانه دانشجویان علوم پزشکی کشور،همدان،،،https://civilica.com/doc/810046
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، زنگیان، هدی؛ ابوالفضل عبداله پور و بهادر باقری و راضیه بندری)
برای بار دوم به بعد: (1397، زنگیان؛ عبداله پور و باقری و بندری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: علوم پزشکی
تعداد مقالات: 837
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- آنالیز عناصر شیمیایی در پوسته زمین
- آنالیز تک ذره با دستگاه ICP-MS
- کاربرد نانوزئولیت ها در محیط زیست و دارورسانی
- روتنیم در درمان سرطان
- تأثیر نانو ذرات اکسید منیزیم (MgO) به عنوان یک عنصر کمیاب بر میزان گلوکز سرم در رت های نر دیابتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.