سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: ICCACS03_831
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 447
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر برسرزندگی محیط شهری اصفهان با تاکید بر معیارهای طراحی بیوفیلیک مبتنی بر روش دلفی وAHP
چکیده مقاله:
همزمان با کمرنگ شدن اهمیت و نقش طبیعت و کاهش ارتباط انسان با محیط های طبیعی و طبیعی نما، فرآیند دیگری نیز به جریان افتاده است . تحولات زیست محیطی که در محیط های شهری رخ داده است نه در مسیری تکاملی (تکامل به معنای حرکت به سمت کمال که از دیدگاه پزشکی،روانشناختی، جامعه شناختی و فرهنگی) در مسیری انسان ستیز قرارگرفته اند. امروزه رابطه بسیاری از بیماری های جسمی، روحی، ناهنجاری های اجتماعی و فرهنگی با فشارهای زیست محیطی موجود در محیط های شهری به اثبات رسیده است زیرا که امروزه انسان با استفاده های بیش از حد از طبیعت به منظورساخت و ساز و فعالیت مشابه نه تنها به محیط پیرامون خود آسیب زده بلکه موجب ربوده شدن سرزندگی و نشاط از خود و محیط شهری نیز شده است .با این اوصاف استفاده از رویکردهای جدید معماری و شهرسازی که بتواند از طبیعت و فضا برای تنش زدایی و ایجاد آرامش روحی و جسمی در محیط های شهری استفاده کرد بیش از بیش ضروری به نظر می رسد؛ زیرا که احداث هر نوع فضای سبز به روانبخشی، زیباسازی و ایجاد آرامش در محیط شهری کمک می کند.از جمله این رویکردهای نوین، طراحی و شهرسازی بیوفیلیک است که در واقع این طرح در تلاش است شکافی که بین معماری و شهرسازی مدرن بوجود امده است را رفع نماید و در راستای نیاز انسان ها به برقراری ارتباط با جهان طبیعی قدم بردارد. این تحقیق به روش توصیفی – پیمایشی و در بین کارشناسان و مدیران حیطه معماری و شهرسازی مشغول به کار در مناطق 15 گانه شهر اصفهان انجام گردید. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از روش دلفی و تکنیک سلسله مراتبی استفاده شد. نتایج حاکی از ان شد که با توجه به معیارهای شناسایی شده در روش دلفی مهم ترین معیار بیوفیلیک شهری درراستای سرزندگی شهری ،توجه به چشم اندازها و جان پناه ها در سطح شهر می باشد و بعد از آن به ترتیب تحرک و دسترسی و بعد از آن تعلقات فرهنگی و بومی مکان می تواند در ایجاد سرزندگی شهری تاثیرگذار باشد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICCACS03_831 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/806645/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حقوقی، آرزو و صفری ازان اخاری، محمد،1397،شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر برسرزندگی محیط شهری اصفهان با تاکید بر معیارهای طراحی بیوفیلیک مبتنی بر روش دلفی وAHP،سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری،تبریز،https://civilica.com/doc/806645
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، حقوقی، آرزو؛ محمد صفری ازان اخاری)
برای بار دوم به بعد: (1397، حقوقی؛ صفری ازان اخاری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تحلیل ظرفیت های شهر اصفهان برای تبدیل شدن به شهر طبیعت محور (بیوفیلیک) و پیشنهاد سیاست های مناسب
- نگرشی بر نظریه شهر بیوفیلیک و نیاز به اجرای آن در ایران
- بیوفیلیک ، اهداف و فواید آن در طراحى محیط زیست
- شهر بیوفیلیک رهیافتی نوین در پایداری زیست محیطی شهرها
- ارتقاء تاب آوری شهرها به کمک شهرسازی بیوفیلیک
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- دستورالعمل طراحی و اجرای دیوارهای ساخته شده از بلوک های بتن هوادار اتوکلاو شده (AAC)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.