کارآفرینی گردشگری در جوامع محلی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: ENTREP01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سالاری

کارشناس ارشد کارآفرینی دانشگاه تهران، دبیر کارآفرینی آموزش و پرورش مریوان

محمد ناهیدمحمدی

دانشجوی دکتری کارآفرینی، هنرآموز کارآفرینی آموزش و پرورش سروآباد

مریم کریمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد کارآفرینی پیام نور کرمانشاه

چکیده

امروزه مهمترین و اصلی ترین جاذبه ی گردشگری روستایی، بهطور سنتی، خود روستا است و روستا در ایران از جایگاه و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. عدم توجه به فضاهای روستایی، بی توجهی به توان و پتانسیلهای گردشگری نواحی روستایی از مشکلات اساسی در دستیابی به توسعه پایدار روستایی است. امروزه صنعت عظیم توریسم به ویژه توریسم داخلی، جایگاه خاصی در اقتصاد کشورها داشته و نقش فعال و موثری در ارتقای ساختار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای رو به توسعه بازی میکند و در بعضی از کشورها درآمدهای ارزی ناشی از این صنعت، یکی از منابع عمده در جهت تقویت اقتصاد ملی و توسعهی روز افزون آنها محسوب می شود. مطابق بررسی به نظر می رسد که گردشگری پایدار روستایی، نقش بهسزایی در به حداقل رساندن آسیب های فرهنگی و زیست محیطی، فراهم آوردن مقدمات توسعه ی اقتصادی روستا در دراز مدت، جلب رضایت بازدیدکنندگان، ایجاد فرصتهای درآمدزا برای ساکنان بومی، افزایش کیفیت زندگی، افزایش میزان مشارکت مردم در گردشگری و توسعه ی روستایی، توسعه ی فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و فرهنگی دارد. عدم توجه به فضاهای روستایی، بی توجهی به توان و پتانسیل های گردشگری نواحی روستایی و کمبود یا نداشتن آموزش گردشگری از مشکلات اساسی در دستیابی به توسعه ی پایدار روستایی است. گردشگری در جوامع محلی میتواند تاثیر به سزای در توسعه ی همه جانبه ی روستایی داشته باشد. در این مطالعه سعی شده است ضمن بررسی موانع موجود، پیشنهادات کارساز و راهگشایی در جهت رفع موانع ارایه گردد تا با توجه به توانمندی های بالای روستا در بخش منابع و جاذبه های گردشگری طبیعی و فرهنگی، مسیولان امر و برنامه ریزان توسعه ی روستا، چشم انداز آتی آن را در گرو بالندگی صنعت گردشگری جستجو نمایند.

کلیدواژه ها

گردشگری روستا، کارآفرینی گردشگری، برنامه ریزی گردشگری، جاذبه های گردشگری توسعه، آموزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.