بررسی میزان آگاهی پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه از مراقبت های مبتنی بر شواهد در پیشگیری از پنومونی ناشی از ونتیلاتور

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 379

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MCS-2-1_003

تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1397

چکیده مقاله:

مقدمه: پنومونی ناشی از ونتیلاتور دومین عفونت شایع بیمارستانی و شایع ترین عفونت در بیماران تحت تهویه مکانیکیبستری در بخش های مراقبت ویژه است که با مر گومیر قابل توجهی همراه است. با توجه به اهمیت پیشگیری از بروزپنومونی در بیماران تحت تهویه مکانیکی، این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی پرستاران شاغل در بخش های مراقبتویژه از مراقب تهای مبتنی بر شواهد در پیشگیری از پنومونی ناشی از ونتیلاتور انجام گردید.مواد و روش ها: این مطالعه ی توصیفی مقطعی بر روی 120 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان هایآموزشی شهرهای آمل و ساری در سال 1392 انجام گرفت. در این مطالعه از پرسشنامه ی سه قسمتی که قسمت اول شاملمشخصات دموگرافیک، قسمت دوم شامل سوالات چندگزینه ای در مورد آگاهی پرستاران از مراقبت های مبتنی بر شواهددر پیشگیری از پنومونی ناشی از ونتیلاتور و قسمت سوم سوالاتی در مورد اجرا شدن و موانع اجرای اقدامات مبتنی برشواهد در پیشگیری از پنومونی بود. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تیمستقل، آنووا و رگرسیون خطی چند متغیره به کمک نر مافزار SPSS نسخه 20 آنالیز شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که کمترین میزان آگاهی پرستاران (0/5 درصد) در ارتباط با استفاده از لوله تراشه با لومن مخصوص جهت ساکشن ترشحات ساب گلوتیک و بیشترین نمره آگاهی پرستاران (92/5 درصد) در ارتباط با پوزیشن مناسب جهت کاهش خطر بروز پنومونی ناشی از ونتیلاتور در بیماران تحت تهویه مکانیکی بود. در مورد انجام اقدامات مبتنی بر شواهد صورت گرفته در پیشگیری از بروز پنومونی، 57/5% از پرستاران بیان نمودند که برخی از این اقدامات را به صورت روتین انجام می دهند.بحث و نتیجه گیری: با توجه به میزان آگاهی نسبتا پایین پرستاران در مورد مراقبت های مبتنی بر شواهد در پیشگیریاز بروز پنومونی ناشی از ونتیلاتور و نقش مهم پرستاران در این زمینه، با تخصیص منابع و آموزش پرستاران در زمینهمراقبت های مبتنی بر شواهد و در نتیجه تغییر در شیوه های مراقبت از بیماران تحت تهویه مکانیکی، می توان گام مهمیدر پیشگیری از بروز پنومونی و پیامدهای ناشی آن در این بیماران برداشت.

کلیدواژه ها:

پرستاری مبتنی بر شواهد ، پنومونی ونتیلاتور ، مراقبت ویژه

نویسندگان

سمانه شهیدی فر

کارشناس پرستاری، ایران، ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی

امیر امامی زیدی

دانشجوی دکترای پرستاری، ایران، ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پرستاری؛ ایران، مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشکده پرستاری و مامایی.

بهزاد تقی پور

استادیار، ایران، ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پرستاری و مامایی آمل

سیدحمید شریف نیا

استادیار، ایران، ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده پزشکی، گروه بیهوشی و مراقبت های ویژه