تحلیل راهکارهای کنترل و کاهش ورود میکروپلاستیکها به منابع آب و چرخه غذایی

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 780

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CFAS01_183

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1397

چکیده مقاله:

میکروپلاستیکها، ریزتکه ها یا الیاف پلاستیکی هستند که از طرق مختلف وارد هوا، زمین و دریا می شوند. این مواد پس از ورود به محیط زیست می توانند در زنجیره غذایی تجمع پیدا کنند و از طرفی آلاینده های مختلف می توانند بر روی سطوح میکروپلاستیکها جذب و تجمع یابند. جلوگیری از ورود و یا حذف میکروپلاستیکها برای تامین سلامت انسانها بسیار حایز اهمیت است. درواقع میکروپلاستیکها از طریق جو، آب آشامیدنی، مواد غذایی مانند ماهی و دیگر غذاهای دریایی، عسل، نوشیدنیها و همچنین محصولات مختلف کشاورزی وارد زنجیره غذایی انسان ها می شوند. هدف از تحقیق حاضر تحلیل راهکارهای کنترل و کاهش ورود میکروپلاستیک ها به منابع آبی و چرخه غذایی است. بر این اساس پس از مطالعه منابع ورود میکروپلاستیک ها به آب و مواد غذایی، اساسیترین راهکارهای کنترل و کاهش ورود میکروپلاستیک ها به آب و چرخه غذایی بررسی شده است. در این رویکرد با توجه به اهمیت مقابله با خطرات میکروپلاستیکها بر چرخه غذایی، بنیادی ترین راهکارها با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی اولویتبندی شده است. بر این اساس در شرایط فعلی و تا پیش از تکمیل تحقیقات علمی مرتبط با جلوگیری از ورود و یا حذف میکروپلاستیک ها از آب و چرخه غذایی، آموزش و فرهنگ سازی جامعه در راستای آگاهی از نحوه ورود و آسیب های میکروپلاستیک ها در مواد غذایی و منابع آب، بهینه ترین رویکرد خواهد بود. نتایج حاصله از اهمیت بسیار بالایی در مدیریت ریسکهای مرتبط با میکروپلاستیکها در محیط زیست و جامعه دارد.

نویسندگان

حسین شاکری

دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست- مهندسی آب و فاضلاب، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

عبدالله رشیدی مهرآبادی

دانشیار گروه مهندسی آب و فاضلاب، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران