ارزیابی آلودگی میزان آفلاتوکسین M1 در نمونه های شیرخام به روش الایزا در استان یزد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی، دوره: 72، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JVR-72-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامک یحیی رعیت

گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

حجت اله شکری

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران

علیرضا خسروی

مرکز تحقیقات قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

سپیده ترابی

بخش کنترل مواد غذایی، اداره کل دامپزشکی، یزد، ایران

چکیده

زمینه مطالعه: آفلاتوکسین AFM1( M1 ( مشتق مونوهیدروکسیله اصلی آفلاتوکسین AFB1( B1 ( تشکیل شده در کبد است و به درون شیر ترشح میشود. AFM1 سبب خطرات بهداشتی خاصی برای سلامتی انسان میشود. هدف: هدف این مطالعه تعیین میزان AFM1 در نمونه های شیر خام در استان یزد بود. روش کار: این بررسی یک مطالعه مقطعی- توصیفی بود. 80 نمونه شیر خام از چهار شهر )یزد، تفت، مهریز و صدوق( در استان یزد در فصول زمستان و بهار جمع آوری شدند. غلظت AFM1 با روش الایزا تعیین شد. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آزمونهای ANNOVA و Chi-square انجام شد. نتایج: تمام نمونه ها ) 100 %( با AFM1 در محدوده غلظت از 3/18 ng/l تا 24 / 92 با یک میانگین غلظت 22/07 ng/l آلوده شدند. میزان AFM1 در 7/ 13 % از نمونه های شیر خام بیشتر از حداکثر حد مجاز 50 ng/l پذیرفته شده توسط اتحادیه اروپا ) EU ( بود. میزان آلودگی AFM1 در نمونه های زمستان ) 28/21ng/l ( بیشتر از نمونه های بهار ) 15/92 ng/l ( بود. همچنین، بیشترین و کمترین میزان آلودگی به ترتیب در نمون ه های شیر جمع آوری شده از شهرهای صدوق )میانگین 42/21 ng/l ( و یزد ) 12/79 ng/l ( مشاهده شدند. نتیجه گیری نهایی: ما نتیجه گیری می کنیم که AFM1 با یک میانگین غلظت 22/07 ng/l در نمونه های شیر استان یزد شناسایی شد. بعلاوه، 7/ 13 % از نمونه ها دارای AFM1 در سطوح خطرناک برای سلامتی انسان بودند

کلیدواژه ها

آفلاتوکسین M1 ، شیر خام، الایزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.