تاثیر دو نوع کفش با تخت متفاوت بر محتوای فرکانسی نیروهای عکس العمل زمین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات طب ورزشی، دوره: 6، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_SMJ-6-16_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 353
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور اسلامی

دانشیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه مازندران

داود خضری

دانشجوی دکتری بیومکانیک ورزشی، دانشگاه مازندران

مطهره حسین نژاد

کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی، ابواب جمعی اداره آموزش و پرورش استان فارس

چکیده

هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی تفاوت متغیرهای مرتبط با محتوای فرکانسی نیرویعکس العمل زمین طی دویدن با کفش هایی با جنس تخت رایج پی وی سی و نانوسیلیکا است.15 مرد سالم فعال به صورت داوطلبانه (با میانگین سنی 3±24 سال، قد 5±176سانتی متر، وزن 8±69 کیلوگرم و شماره پای 1±43) و بدون سابقه آسیب دیدگی، در حالت های کفش با تخت نانوسیلیکا، کفش با تخت پلی وینیل کلراید و پابرهنه، روی صفحه نیروسنج دویدند.پس از تبدیل فوریه نیروی عکس العمل زمین و متغیرهای وابسته فرکانس 99/5، فرکانس میانهو پهنای فرکانسی با استفاده از نرم افزار متلب محاسبه شد. از آزمون آنالیز واریانس یک طرفهبا طرح های تکراری برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج، کاهش معنا دار درفرکانس 99/5 و میانه فرکانسی، محتوای فرکانسی مولفه های قدامی خلفی و عمودی نیروی عکس العمل زمین هنگام دویدن به ترتیب با کفش با تخت نانوسیلیکا و کفش پلی وینیلکلراید در مقایسه با پای برهنه نشانداد. همچنین در فرکانس 99/5، محتوای فرکانسی مولفهداخلی خارجی آن افزایش معنا دار داشت. در فرکانس میانه، پهنای فرکانسی و فرکانس99/5 ، در هیچ کدام از صفحه ها بین دو نوع کفش تفاوت معنا دار مشاهده نشد. با توجه بهیافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد استفاده از کفش با تخت نانوسیلیکا در مقایسه بادویدن با پای برهنه، پایداری بیشتری در صفحه فرونتال ایجاد میکند؛ اما استفاده از کفشدارای تخت نانوسیلیکا در مقایسه با کفش دارای تخت پلی وینیل کلراید، برتری ویژه ای درمتغیرهای محتوای فرکانسی وابسته به نیروی عکس العمل زمین نشان نداد.

کلیدواژه ها

محتوای فرکانسی، نیروی عکس العمل زمین، کفش با تخت نانوسیلیکا، کفش با تخت پلی وینیل کلراید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.