اثر تمرین پلایومتریک، استقامتی و ترکیبی بر نرخ آسیب های حاد در بازیکنان فوتبال آماتور

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات طب ورزشی، دوره: 3، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_SMJ-3-9_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود نیک سرشت

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام

حمید آقاعلی نژاد

استادیار دانشگاه تربیت مدرس

عبدالحسین طاهری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ایلام

چکیده

به دلیل شایع بودن آسیب دیدگی در فوتبال، به روشهای موثر برای پیشگیری از آن نیازاست. هدف از این پژوهش، مقایسه اثر تمرین پلایومتریک، استقامتی و ترکیبی بر نرخ آسیب های حاد در فوتبالیست های مرد آماتور بود. 32 فوتبالیست با میانگین سن 4/72±25/42 سال، میانگین قد 7/1±177/6 سانتی متر و توده بدن 6/59±73/2 کیلوگرم، به صورت تصادفی در یکی از سه گروه تمرین پلایومتریک (n=11) و ترکیبی (n=10)قرار گرفتند. تمرین استقامتی شامل چهار نوبت چهار دقیقه ای دویدن اینتروال با شدت 90 تا95 درصد حداکثر ضربان قلب با سه دقیقه دویدن آرام بین آنها بود. تمرین پلایومتریکشامل نه حرکت پرشی و پرتابی برای سه نوبت با 10 تکرار بود که با شدت کم تا بیشینه انجامگرفت. تمرین ترکیبی هم شامل اجرای هر دو تمرین استقامتی و پلایومتریک در یک جلسهبود که ابتدا تمرین پلایومتریک اجرا شد. آزمودنیها، برنامههای تمرین را به مدت هشتهفته، هر هفته سه جلسه اجرا کردند. از پرسشنامه گزارش آسیب فولر و همکاران برایجمع آوری داده ها استفاده شد. براساس نتایج، آسی بدیدگی در گروه تمرین ترکیبی به طورمعناداری کمتر از گروههای تمرین پلایومتریک (p=0/037) و استقامتی (p=0/002) و نیز آسیب دیدگی غیربرخوردی در گروه تمرین ترکیبی و پلایومتریک به طور معناداری کمتر از گروه تمرین استقامتی بود (p≤0/05)، اما تفاوت معناداری در سه گروه تمرین در متغیرهای محل آسیب (p=0/290)، برگشت به بازی (p=0/561)، نوع آسیب (p=0/352) و زمان وقوع آسیب (p=0/374) مشاهده نشد. بنابراین مربیان و پزشکان تیمها باید به تمرینات توانی و پرشی توجه بیشتری داشته باشند.اما تفاوت معناداری در سه گروه تمرین در متغیرهای73 کیلوگرم، به صورت

کلیدواژه ها

تمرین ترکیبی، شیوع آسیب، پیشگیری، فوتبال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.