مواد نیروزا در دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی استان زنجان: شیوع مصرف، شناخت نام، آگاهی از دوپینگ و عوامل خطرزا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش در ورزش تربیتی، دوره: 4، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_RES-4-9_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کاشی

استادیار پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران

چکیده

هدف از انجام این تحقیق، تعیین میزان شیوع مصرف، آگاهی و شناخت نام مواد نیروزا وعوامل موثر بر مصرف آن در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان بود. تحقیقحاضر از نوع توصیفی- پیمایشی است که تمام دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی استانزنجان، جامعه آماری آن بوده اند. این تحقیق با استفاده از یک پرسشنامه خودگزارش دهی واستانداردشده بر روی ششصد دانشجوی پسر و دختر به روش خوشه ای انجام گرفت. پس ازحذف پرسشنامه های ناقص، تعداد 555 پرسشنامه کدگذاری شد و در دو سطح توصیفی(میانگین ها، جداول متقاطع و توزیع فراوانی) و استنباطی (آزمون های تحلیل واریانس ومعادل های ناپرامتریک آن و تحلیل رگرسیون گام به گام) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج اینتحقیق نشان داد که در کل 17/7 درصد (98 نفر) از نمونه های تحقیق، مصرف حداقل یک ماده نیروزا در طول عمر خود تجربه کرده اند که البته میانگین میزان شیوع مصرف مواد نیروزا در دانشجویان دختر 8/6 درصد و در دانشجویان پسر 26/3 درصد بود. همچنین 6/1 درصد (34 نفر) از دانشجویان از داروهای دوپینگ و 16/8 درصد (93 نفر) از مکمل ها استفاده کرده بودند. میانگین نمره آگاهی کلی دانشجویان، 6 از 13 و میانگین نمره شناخت مواد نیروزا 12/3 از 45 بود. این تحقیق نشان داد که مواد نیروزا در بین دانشجویان امری شناخته شدهاست، آگاهی از دوپینگ بسیار کم است و میزان شیوع مصرف مواد نیروزا در بین دانشجویانایرانی در مقایسه با تحقیقات خارج از کشور در حد بالایی است و در صورت بی توجهیمسیولان و برنامه ریزان در تغییر نگرش و افزایش آگاهی این دانشجویان، هر روز شاهدآسیب های بیشتر جوانان میهن اسلامی مان خواهیم بود.

کلیدواژه ها

مواد نیروزا، شیوع، آگاهی، دانشجویان، عوامل خطرزا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.