مواد جایگزین شونده ی استخوانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه هیستوبیولوژی دامپزشکی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JVH-1-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد عریان

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

سمیه منزه هرسینی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

سابقه و هدف، این مقاله به مرور پژوهش های مختلف در زمینه ی استفاده از ایمپلنت ها در نقایص استخوانی می پردازد. در این رابطه از روش های مختلفی استفاده شده است که می توان آنها را در 4 دسته قرار داد، پیوند اوتوگرافت، پیوند آلوگرافت، پیوند زیوگرافت و مهندسی بافت. در این خصوص اغلب از موادی استفاده می شود که خصوصیت القاء استخوانی داشته باشند که به آنها مواد استیواینداکتیو (osteoinductive) می گویند. همچنین از مواد استیوگنداکتیو (osteoinductive) استفاده می شود که به عنوان داربستی رشد آتی استخوان را هدایت می کند؛ از جمله تاکنون از موادی مانند کلاژن، آلژینات، کلسیم فسفات، کلسیم سولفات، مرجان، صدف، پلاکت، مغز استخوان آسپیره شده، هورمون های رشد ماتریکس استخوانی دمینرالیزه شده، پروتیین مورفوژنیک استخوان و ... استفاده شده است.

کلیدواژه ها

نقیصه استخوان، ایمپلنت، گرافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.