مسیریابی و زمان بندی وسایل حمل و نقل برای توزیع کمک های امدادی با در نظر گرفتن تحویل جزیی و انبار چندگانه

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی حمل و نقل، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTE-9-1_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه صبوحی

کارشناس ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

علی بزرگی امیری

استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران ، تهران، ایران

چکیده

در سال های اخیر شمار تلفات ناشی از حوادث ساخته دست بشر یا بلایای طبیعی از قبیل سیل، زلزله، طوفان و ... افزایش چشمگیری یافته است. ابعاد وسیع خسارات و تلفات ناشی از این بلایا سبب شده است که طی سالهای اخیر امداد رسانی به مناطق آسیب دیده و کاهش اثرات بلایا مورد توجه قرار بگیرد. که لازمه این کار مدیریت صحیح در زمان وقوع فاجعه است که سبب برنامه ریزی، سازماندهی،هدایت و کنترل فعالیت های ضروری می شود. تامین اقلام امدادی مورد نیاز پناهگاه ها یکی از مهمترین اقدامات در فاز پاسخ به فاجعهاست. در این مقاله یک شبکه سه سطحی متشکل از انبارهای وسایل، مراکز تامین اقلام امدادی و پناهگاه ها در نظر گرفته شده و یکمدل ریاضی برای مسیریابی و زمانبندی همزمان وسایل حمل و نقل جهت توزیع اقلام امدادی ارایه شده است. در فرآیند توزیع اقلامامدادی، امکان خدمت گرفتن از هر مرکز تامین اقلام توسط چندین وسیله حمل و نقل، انبارهای چندگانه برای شروع حرکت وسایلامدادی و محدودیت ظرفیت برای وسایل و میزان عرضه اقلام در نظر گرفته شده است. به جهت اهمیت موضوع مدت زمانخدمت دهی در فاز پاسخ به فاجعه، هدف مدل پیشنهادی، کمینه سازی کل زمان رسیدن وسایل حمل و نقل به مراکز تامین و پناهگاه ها با در نظر گرفتن پنجره های زمانی سخت بیان شده است. در ادامه برای نشان دادن کارآیی مدل پیشنهادی، منطقه چهار شهر تهرانبه عنوان مطالعه موردی مورد بررسی قرار گرفته و مدل بر روی آن اجرا و نتایج محاسباتی ارایه گردیده است. همچنین نتایج نشانمی دهند که میزان موجودی اقلام امدادی در مراکز تامین، روی کل زمان امدادرسانی تاثیر گذار است.

کلیدواژه ها

بلایا، وسایل حمل و نقل، توزیع اقلام امدادی، مسیریابی و زمان بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.