اثر پلی آمین ها بر تشکیل و کیفیت میوه زیتون

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون باغبانی ایران، دوره: 17، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IRSHS-17-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه باقری

دانشجوی دکتری علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

مجید راحمی

استاد بخش علوم باغبانی دانشگاه شیراز

بهرام عابدی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

سیدحسین نعمتی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

به منظور بررسی اثر پلی آمین ها بر رشد و کیفیت میوه زیتون، آزمایشی در سالهای 1393 و 1394 روی رقمدزفول موجود در باغ بش وابسته به بنیاد مستضعفان در شیراز که در سال پرمحصول قرار داشت، اجرا شد.پلی آمین های پوترسین (0، 2/5 و 5 میلی مولار در لیتر) و اسپرمیدین (0، 1/25 و 2/5 میلی مولار در لیتر) در زمان تمام گل و دو هفته بعد از آن روی شاخه ها محلول پاشی شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوککامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تشکیل میوه، ریزش میوه، ویژگی های فیزیکی میوه (وزن، طول، قطر میوه وهسته و رنگ میوه) و ویژگی های شیمیایی میوه (فنول کل، کربوهیدرات کل، کلروفیل b, a و کلروفیل کل) بررسی شد. نتیجه ها نشان داد که پلی آمین ها به طور معنی داری وزن، طول، قطر میوه و نسبت گوشت به هسته را افزایشولی وزن، طول و قطر هسته را کاهش دادند و همچنین رنگ پوست میوه زیر اثر نوع پلی آمین قرار گرفت.ترکیب های پلی آمین ها به طور معنی داری باعث کاهش میزان فنول و افزایش میزان کربوهیدرات، میزان نیتروژن،میزان کلروفیل b, a و میزان کلروفیل کل میوه های تیمار شده نسبت به شاهد شد، به طوری که پوترسین با غلظت 5 میلی مولار روی ویژگی های مورد اندازه گیری، بیشترین اثر را داشت. همچنین نتیجه ها نشان داد کهمحلول پاشی در مرحله تمام گل به طور معنی داری بهتر از محلول پاشی در مرحله دو هفته بعد از تمام گل بود.

کلیدواژه ها

اسپرمیدین، پوترسین، تشکیل میوه، ریزش، زیتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.