تاثیر روش هاى مختلف استخراج بر میزان ترکیبات فنلى و فعالیت آنتى اکسیدانى عصاره برگ گردوى (Juglans regia L.) مناطق شاهرود، دماوند و هزارجریب

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فناوری های جدید در صنعت غذا، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIFT-5-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی سندگل

دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

زینب رفتنی امیری

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

جعفر محمدزاده میلانی

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

نگرانى از ایمنى آنتى اکسیدان هاى سنتتیک به تحقیقات گسترده اى درباره گیاهان، که منبع غنى از آنتى اکسیدان هاى طبیعى هستند منجر شد. برگ گردو منبعى غنى از ترکیبات فنولى است که این ترکیبات مهم ترین آنتى اکسیدان هاى طبیعى هستند. در این پژوهش ابتدا تاثیر مناطق شاهرود، دماوند و هزارجریب و روش هاى استخراج غرقابى، اولتراسوند و ماکرویو بر بازد ه استخراج ترکیبات فنلى از برگ درخت گردو با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفى با سه تکرار مورد بررسى قرار گرفت. سپس فعالیت آنتى اکسیدانى نمونه هاى عصاره برگ گرد و با آزمون هاى DPPH و قدرت احیا کنندگى مورد ارزیابى قرار گرفت. بالاترین بازده استخراج ترکیبات فنلى با روش اولتراسوند و بیش ترین میزان ترکیبات فنلى مربوط به منطقه دماوند بوده است. بالاترین میزان ترکیبات فنلى مربوط به برگ گرد وى منطقه د ماوند با روش استخراج اولتراسوند 0/46±245/08 میلى گرم گالیک اسید درهر گرم عصاره و کم ترین مقدار آن به برگ گردوى هزارجریب با روش غرقابى، 7/4±170/49 میلى گرم گالیک اسید در هر گرم عصاره بود. فعالیت آنتى اکسیدانى عصاره ها نیز متناسب با میزان ترکیبات فنلى آن ها بود. کم ترین میزان EC50 براى آزمون هاى و قدرت احیاکنندگى مربوط به روش استخراج اولتراسوند و منطقه دماوند بوده است.

کلیدواژه ها

برگ گردو، دماوند، اولتراسوند، ترکیبات فنلى، فعالیت آنتى اکسیدانى

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.