مدل سازى المان محدود خشک شدن همرفتى موز با اثر چروکیدگى شعاعى به روش اویلر-لاگرانژ دلخواه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فناوری های جدید در صنعت غذا، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIFT-4-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل سیدآبادی

دانشجوی دکتری، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی خجسته پور

دانشیار، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد حسین عباسپور فرد

استاد، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

روش المان محدود براى مدل سازى انتقال هم زمان جرم و حرارت در نمونه هاى استوانه اى موز مورد استفاده قرار گرفت. در مدل ارایه شده خواص ترموفیزیکى محصول به صورت تابعى از رطوبت و دماى محصول در طول فرایند در نظر گرفته شد. مدل سازى به کمک نرم افزار تجارى COMSOL نسخه 5/1 و به صورت تقارن محورى انجام شد. از روش اویلر لاگرانژ دلخواه (ALE) برای تعریف مرز متحرک جهت احتساب چروکیدگى در مدل استفاده شد. براى راستى آزمایى مدل، نمونه هاى موز در شرایط مختلف خشک شدند و تغییرات دما در مرکز نمونه و میانگین محتوى رطوبت نمونه ها با مقادیر پیش بینى شده توسط مدل مقایسه شدند. نتایج نشان داد درصد میانگین خطاى نسبى براى تخمین رطوبت و دما به ترتیب در محدوده 8/83%- 4/23 و %1/82- 1/12 بود. بنابراین مدل ارایه شده قادر است محتوى رطوبت و دماى مرکز نمونه را در طول فرایند خشک شدن به طور موفقیت آمیزى پیش بینى کند. با توجه به اهمیت پیش بینى تغییرات دما و رطوبت، مدل ارایه شده مى تواند به عنوان ابزار مفیدى در جهت بهینه کردن فرایند خشک کردن موز از نظر بازده آن وکیفیت محصول مورد استفاده قرار گیرد. انتظار مى رود که مدل مذکور به راحتى قابل تعمیم براى خشک کردن محصول هاى مشابه با شکل استوانه اى باشد.

کلیدواژه ها

المان محدود، چروکیدگى، خشک کن همرفتى، روش اویلر لاگرانژ دلخواه، موز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.