بررسى تاثیر سرعت چرخشى، غلظت و دما بر رفتار جریان محلول صمغ تنه ى زردآلو

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فناوری های جدید در صنعت غذا، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIFT-2-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده پریا سمایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد قربانی

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیرضا صادقی ماهونک

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سید مهدی جعفری

دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

هیدروکلوییدها به صورت گسترده در صنایع غذایى براى اهداف مختلف مورد استفاده قرار مى گیرند. هیدروکلوییدها با جذب آب گرانروى محلول را افزایش مى دهند. گرانروى یک عامل مهم براى ارزیابى کیفیت در بسیارى از مواد غذایى مى باشد و بر ویژگى هاى رفتارى آن ها به عنوان امولسیون کننده، تثبیت کننده و یا سوسپانسیون کننده موثر است. در این پژوهش ویژگى هاى ریولوژیکى صمغ تنه ى زردآلو در پنج غلظت (0/5 تا 2/5 درصد)، پنج دما (20 تا 60 درجه سانتى گراد) و هجده سطح سرعت چرخشى (تا 200 دور در دقیقه) بررسى شد و اثر متغیرهاى گفته شده روى گرانروى ظاهرى مورد تعیین شد. مقادیر مربوط به سرعت برشى و تنش برشى از دستگاه ویسکومتر بروکفیلد به دست آمدند. نتایج حاکى از آن است که در غلظت هاى پایین (0/5 تا 1/5 درصد)، با افزایش سرعت چرخشى مقدار گرانروى ظاهرى تقریبا ثابت بوده و محلول رفتار نیوتنى داشت ولى در غلظت هاى بالاتر (2 و 2/5 درصد)، به دلیل رفتار شبه پلاستیکى با افزایش سرعت چرخشى مقدار گرانروى ظاهرى کاهش یافت. در کلیه ى تیمارها ویسکوزیته ى ظاهرى با افزایش غلظت صمغ افزایش و با افزایش دما و سرعت چرخشى، کاهش یافت.

کلیدواژه ها

گرانروى ظاهرى، رفتار شبه پلاستیکى، صمغ زردآلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.