مطالعه آزمایشگاهی نقش محلول های قلیایی مختلف و کیورینگ بر مقاومت فشاری بتن ژیوپلیمری برپایه سرباره کوره آهن گدازی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 783
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEAU01_098
تاریخ نمایه سازی: 5 آبان 1397
چکیده مقاله:
بتن به علت دارا بودن ویژگی های خاص پرمصرف ترین مصالح در صنعت ساخت وساز، بعد از آب است. اما فرآیند تولید سیمان پرتلند معایب عمده ای نیز به دنبال دارد به طوری که تولید یک تن سیمان پرتلند سبب تولید تقریبا یک تن دی اکسید کربن می شود. از این رو نیاز به استفاده از یک جایگزین برای سیمان پرتلند ضروری به نظر می رسد. در سال های اخیر ژیوپلیمر به عنوان یک عامل سیمانی جدید و دوستدار محیط زیست، به عنوان جایگزینی برای سیمان پرتلند مطرح شده است. از نقطه نظر خواص مهندسی مورد نیاز در مهندسی عمران، بتن های ژیوپلیمری خصوصیات مکانیکی و شیمیایی بالاتری نسبت به بتن های معمولی دارند که از جمله آنها می توان به مقاومت فشاری، خمشی و کششی بالا، سخت شدن سریع، مقاومت در برابر آتش سوزی و حرارت های بالا، نفوذ پذیری پایین، مقاومت در برابر حمله نمک ها و اسید ها و خزش پایین اشاره کرد. محلول فعال کننده قلیایی به عنوان یکی از دو بخش اصلی ژیوپلیمر ها نقش بتن ژیوپلیمری ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه آزمایشگاهی سه نوع محلول قلیایی NaOH ،KOH و ترکیب KOH و NaOH و همچنین پارامتر های مربوطه بررسی شد. از سرباره به عنوان منبع اولیه ژیوپلیمریزاسیون استفاده شد دو شرایط مختلف کیورینگ شامل: 90 درجه سانتی گراد و 24 ساعت و 60 درجه سانتی گراد و سه روز نیز بررسی شد. نتایج آزمایش ها نشان داد که کیورینگ 90 درجه سانتی گراد و 24 ساعت مقاومت فشاری 7 و 28 روزه بیشتری را نتیجه می دهد. مقاومت فشاری 28 روزه نمونه های ساخته شده با محلول های قلیایی NaOH ،KOH و ترکیب محلول NaOH و KOH به ترتیب برابر با 112.4، 101.1، 86.6 مگاپاسگال اندازه گیری شد. مقاومت فشاری 28 روزه نمونه های ساخته شده با محلول قلیایی KOH با غلظت های 40، 50، 60 درصد به ترتیب برابر با 113.2، 117.5، 92.8 مگاپاسکال اندازه گیری شد. مقاومت فشاری 28 روزه نمونه های ساخته شده با محلول قلیایی KOH با نسبت های وزنی محلول سیلیکات سدیم به محلول KOH برابر با 1.5، 2، 2.5، 3 به ترتیب برابر با 120.4، 113.2، 115.1، 101 مگا پاسکال اندازه گیری شد.
کلیدواژه ها:
ژیو پلیمر ، بتن سبز ، بتن ژیوپلیمری ، سرباره ، بتن ژیوپلیمری بر پایه سرباره ، محلول قلیایی فعال کننده ، هیدروکسیدپتاسیم ، هیدروکسید سدیم
نویسندگان
امیربهادر مرادی خو
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، گروه مهندسی عمران، سازه و ژیوتکنیک، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
علیرضا اسپرهم
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- زلزله، گروه مهندسی عمران، سازه وژیوتکنیک، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.