مطالعه و بررسی خطای اندازه گیری کنتورها در حسابرسی آب (درجامعه نمونه : شهرهای سمنان،شاهرود،گرمسار،دامغان ) (با رویکرد اصلاح الگوی مصرف)
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,831
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCWW03_077
تاریخ نمایه سازی: 10 مهر 1388
چکیده مقاله:
از اهداف اصلی دفترآب بدون درآمد کاهش هدر رفت و افزایش درآمد می باشد که هدر رفت در دو بخش ظاهری و واقعی تعریف شده است . بخش عمده هدر رفت ظاهری مربوط به دستگاههای اندازه گیری (کنتورها ) میباشد . کنتورهای آب یکی از ابزار موثر در اندازه گیری میزان جریان در شبکه توزیع آب شهری می باشد و از آنجا که آگاهی شرکتهای آب و فاضلاب از میزان آب تولیدی و ورودی به شبکه توزیع و آب مصرف شده توسط مشترکین امری ضروری و حیاتی است ،لذا میزان دقت کنتورها در این رابطه بسیار حائز اهمیت می باشد و وجود کنتورهای با دقت کم عامل عمده ای در کسر درآمد شرکتها می باشد. سالانه هزینه قابل توجهی جهت تعویض کنتوره ای خراب ،با عمر بالا ی 10 سال و دارای خطای غیر مجاز در نظر گرفته می شود این امر بخش آب بدون درآمد را برآن داشت تا با اجرای عملیات میدانی تست کنتور درجا نسبت به شناسایی کنتورهای دارای خطای غیر مجاز اقدام وتاثیرآن برروی درآمد مشترکین بررسی گردد . بدین منظو ر تعداد 3000 کنتور سالم با قدمت بالا در چهار طبقه مصرف بصورت رندوم در شهرهای بزرگ استان (سمنان ، شاهرود ، دامغان ، گرمسار ) به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته شد . و میزان خطای کنتورها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . نتایج حاصل از انجام عملیات تست و تعویض کن تورها در 4 شهر مورد مطالعه نشان می دهد میزان کاهش هدر رفت ظاهری پس از انجام مطالعه برای حسابرسی آب حدود 5 درصد بوده است که نسبت به قبل از اجرای طرح مقدار کل تلفات ظاهری آب در جامعه نمونه 13/37 درصد بوده که پس از انجام فعالیت فوق به مقدار 8/34 درصد رسیده است. برگشت سرمایه ناشی تعویض کنتور در کمتر از دو سال درچهار شهر مورد مطالعه مستهلک شده و با توجه به اینکه عمر مفید کارکرد کنتورها 5 سال در نظر گرفته می شود سه سال آتی بعنوان سود و در آمد برای مجموعه شرکت آب و فاضلاب استان سمنان خواهد بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آرزو لشکری
کارشناس دفتر مدیریت مصرف و آب بدون درآمد
ربابه لطفعلیان
مدیر دفتر آمار و فناوری اطلاعات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :