آزمون اثر آستانه ای نوسانات نرخ ارز بر تولید بخش های اقتصاد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحولات نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF02_102
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمنصور طهرانچیان

دانشیار،دانشکده اقتصاد، دانشگاه مازندران،ایران

سعید راسخی

استاد، دانشکده اقتصاد، دانشگاه مازندران، ایران

یلدا مصطفی پور

دانشجوی دکتری، دانشکده اقتصاد، دانشگاه مازندران، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، آزمون اثر آستانه ای نوسانات نرخ ارز بر تولید بخشهای اقتصاد ایران (1393-1353) است. برای این منظور از الگوی واریانس ناهمسانی شرطی خودتوضیح تعمیم یافته (GARCH) و روش خودرگرسیون آستانهای (TAR) استفاده شد. همچنین تکانه پیش بینی شده و پیشبینی نشده، از روش هودریک-پرسکات بهدست آمد. بر اساس یافته های پژوهش، در بخش صنعت، نوسانات نرخ ارز در مقادیر قبل سطح آستانه، اثر خنثی و مقادیر بیش از سطح آستانه، اثر منفی بر تولید این بخش داشته است. تکانه های پیش بینی شده و پیش بینی نشده نرخ ارز اثر منفی و معنادار بر بخش صنعت داشته و باعث کاهش تولید این بخش شده است. در بخش خدمات، با وجودی که نوسانات نرخ ارز در مقادیر قبل سطح آستانه، تاثیر منفی بر تولید این بخش داشته است اما در مقادیر بالاتر از سطح آستانه این اثر مثبت بوده است. تکانه های پیشبینی شده اثر مثبت و تکانه های پیش بینی نشده اثر منفی بر تولید این بخش داشته است. بر اساس نتایج بهدست آمده، اثر نوسانات نرخ ارز بر تولید بخش کشاورزی تا خنثی بوده است. علاوه بر این تکانه های پیش بینی شده، بیشتر از تکانه های پیش بینی نشده ی نرخ ارز، موجب نوسان تولید بخش کشاورزی شده است. از آنجا که اثر تکانه-های پیشبینی شده، بیش از تکانه های پیش بینی نشده بوده است، توصیه میشود دولت شفافیت بیشتری در سیاستهای اتخاذ شده، اعمال نماید.

کلیدواژه ها

نرخ ارز، روش خود رگرسیون آستانه (TAR)، تکانه پیش بینی شده، تکانه پیش بینی نشده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.