طیف نگاری امپدانس الکتروشیمیایی و اندازه گیری نویز الکتروشیمیایی روی فولاد زنگ نزن استنیتی 304 و 316 در محیط حاوی یون کلراید
محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی خوردگی ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,067
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
INCC11_102
تاریخ نمایه سازی: 3 مهر 1388
چکیده مقاله:
یون کلرید به عنوان یک عامل خورنده در محلولهای آبی شناخته شده است که می توند جذب محلهای ناقص روی سطوح فلزی مانند عیوب، ناخالصی ها و ذرات فاز ثانویه شود. این فرایند جذب می تواند ترکیب شیمیایی و خواص فیلم پسیو مانند هدایت الکتریکی را تغییر دهد و در نتیجه اثر حفاظتی فیلم پسیو کم شده و در بعضی مناطق که فلز در معرض الکترولیت قرار دارد شکسته و فلز تحت واکنش آندی خورده شده و حفره بوجود می آید. در این تحقیق طیف نگاری امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) و اندازه گیری نویز الکتروشیمیایی (ENA) روی دو فولاد زنگ نزن آستنیتی 304و 316 در محلول NaCl3.5% انجام شد. مقاومت پلاریزاسیون Rp و مقاومت نویز Rn برای هر دو نوع فولاد زنگ نزن آستنیتی در محلول آزمایش با استفاده از امپدانس و نویز الکتروشیمیایی بررسی شد و توافق خوبی بین طیف نویز و طیف امپدانس مشاهده شد. داده های نویز الکتروشیمیایی در حوزه زمان تجزیه و تحلیل شدند و پارامترهای اماری مانند مقاومت نویز Rn و چولگی (skewness) و کشیدگی ( kurtosis) و اندیس موضعی (LI) برای نوسانات پتانیسل و جریان محاسبه شد و مشخص شد که مقاومت نویز به بازه ای که اندازه گیری نویز الکتروشیمیایی در ان انجام می شود بستگی دارد و مقاومت نویز بدست امده در این تحقیق بسیار کوچکتر از مقاومت پلاریزاسیون بود.
کلیدواژه ها:
فولاد زنگ نزن آستنیتی ، طیف نگاری امپدانس الکتروشیمیایی ، اندازه گیری نویز الکتروشیمیایی
نویسندگان
محسن افروزه
دانشجوی کارشناسی ارشد خوردگی و حفاظت از مواد دانشگاه شهید باهنر کرمان
مریم احتشام زاده
استادیار بخش مهندسی مواد و متالورژی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه شهی
مهدی عطارچی
کارشناس ارشد مهندسی متالورژی پژوهشگاه مواد و انرژی کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :