بررسى میزان تاثیر داروى انروفلوکساسین بر روى طیور گوشتى شهر سبزوار
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: IVSC12_224
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 800
نویسندگان
مسیول فنی-بهداشتی آزمایشگاه دامپزشکی پاستور، استان خراسان رضوی، سبزوار، ایران
اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
چکیده
انروفلوکساسین فلوروکوینولون وسیع الطیفى است که در پیشگیرى و درمانعفونتهاى باکتریایى در فارمهاى طیور از طریق مهار آنزیم gyrase DNA باکترى موثر مىباشد.استفاده نامناسب از آنتى بیوتیکها در فارمهاى طیور سبب مقاومت آنتى بیوتیکى و عواقبى نظیر ضررهاى اقتصادى، افزایش تلفات در فارمها و افزایش بیمارىهاى زیونوز در انسان مىگردد.پژوهش مقطعى حاضر با هدف ارزیابى مقاومت آنتىبیوتیکى به داروى انروفلوکساسین و بررسى درصد تاثیر آن در فارمهاى گوشتى سبزوار طراحى و اجرا گردید. مواد و روش کار:تعداد 47 واحد مرغدارى گوشتى انتخاب و داروى انروفلوکساسین بصورت آشامیدنى با دوز یک لیتر در هزار لیتر آب (10 میلىگرم به ازاى هر کیلوگرم وزن بدن) به مدت 4 شبانه روز (در 6-8 ساعت اولیه روز) مصرفو سپس 5 لاشه از هر فارم در هر دوره (فصل) اخذ گردید. در شرایط استریل از قلب، کبد و کلیه لاشه ها در محیط مککانگى آگار کشت داده شد. کلنى هاى باکترى به محیط مولرهینتون آگار منتقل و سپس براساس روش انتشار دیسکى Bauer-Kirbyمیزان حساسیت و مقاومت آنتى بیوتیکى ارزیابى و درصد میزان تاثیر دارو دراین واحدها در فصول مختلف سال96 بررسى گردید. بحث و نتیجه گیرى:با توجه به نتایج به دست آمده درصد حساسیت بالا، متوسط و ضعیف به ترتیب در بهار 52٪، 32٪ و 16٪، در تابستان 50٪، 34٪ و 16٪، در پاییز 41٪، 29٪ و 30٪ و در زمستان 45٪، 30٪ و 25٪ و میانگین کلى مقاومت دارویى در این فارمها 75/21٪ بود. میزان تاثیر دارو بر کاهش تلفات و علایم بالینى بیمارىها، بهبود ضریب تبدیلو میزان رضایتمندى مرغدار نیز بررسى گردید.کارآیى دارو در موارد فوق، در بهار (39٪)، تابستان (40٪)، پاییز (28٪) و زمستان (32٪) بود. مقاومت باکتریایى به داروى انروفلوکساسین به دلیل مصرف خودسرانه این دارو در سالهاى اخیر در منطقه،بالا مىباشد.انجام تست آنتى بیوگرام قبل از تجویز هرگونه آنتىبیوتیک، رعایت اصول بهداشتى، قرنطینهاى، مدیریتى و استفاده از پروبیوتیکها منجر به کاهش نیاز به مصرف آنتى بیوتیک خواهد شد.کلیدواژه ها
انروفلوکساسین،فارم، طیور گوشتى،سبزوارمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.