اثر ورم پستان بر روى PH شیر در گله هاى گوسفند
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: IVSC12_197
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2029
نویسندگان
دانشجوی سال چهارم دامپزشکی، دانشگاه آزاد واحد ارومیه، ارومیه، ایران
استادیارگروه دامپزشکی، دانشگاه آزاد واحد ساوه، ساوه، ایران
چکیده
ورم پستان یکى از بیمارى هاى عفونى مهم و شایع در گله هاى شیرى است که سالیانه زیان هاى اقتصادى بالایى را به صنعت دامپرورى وارد مى کند. ورم پستان درتمام حیوانات پستاندار ماده بروز میکند و دارای اهمیت اقتصادی است وآن هم به علت خساراتی است که به صنعت تولید شیر وفرآورده های آن وارد می شود. روش کار: این تحقیق بر روى 5 گله گوسفند انجام گرفت. در هر دامدارى از 10 گوسفند به صورت تصادفى انتخاب گردید هر 15 روز یک بار به دامدارى ها مراجعه و در زمان شیر دوشى صبح نمونه گیرى انجام میگرفت و تست ورم پستان کالیفرنیایى (CMT) صورت مى گرفت. سه دوشش اولیه دور ریخته شده و مقدار شیر لازم براى انجام این تست میزان 2 میلى لیتر از هر کارتیه بود و سپس 3 میلى لیتر محلول شیر آزما به شیر اضافه میشود. 10 ثانیه ظرف حاوى شیر و محلول را به صورت چرخشى تکان داده مى شد و با توجه به میزان تشکیل یا عدم تشکیل ژل نتایج به صورت منفى تا 3+ در اوراق روزانه نمونه گیرى در جلوى شماره دام ثبت مى شد. نتیجه و بحث: با توجه به آزمایشات انجام شده، میزان PH در گروه ها به ترتیب 35/6، 33/5، 72/4، 97/3 اندازه گیرى گردید و اختلاف معنى دار بین گروه ها مشاهده شد. این نتیجه حاکى از آن بود با افزایش درجه حدت بیمارى میزان PH شیر کاهش یافته و به درجات اسیدى نزدیک شد که نشان از افزایش باکترى هاى اسیدوفیلیک مى باشد. نتایج حاصله با نتایج محققین دیگر مطابقت داشت.کلیدواژه ها
ورم پستان، گوسفند، شیرمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.