بررسى آناتومیکى مغز ماهى دیسکاس (Symphysodon)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: IVSC12_104
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1144
نویسندگان
استادیار و عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی،شبستر
دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر
دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر
چکیده
ماهى دیسکاس از ماهیان آب شیرین و از رده شعاع باله ها و بومى رودخانه آمازون است. دو دستگاه عصبى و هورمونى هدایت و یکپارچه سازى بدن را برعهده دارند. مغز شامل مغز قدامی یا پروسن سفالون، مغز میانی یا مزن سفالون و مغز خلفی یا رومبن سفالون است و سپس تمایز حاصل میکند. پس از تمایز پنج بخش مغز به ترتیب، شامل تلن سفالون، داین انسفالون، مزن سفالون، متن سفالون و میلن سفالون بوده که مورد بررسى قرار میگیرد. روش کار: تعداد 5 ماهى دیسکاس از یک مرکز ماهیان آکواریومى در تبریز خریدارى شد. سپس سرها جدا شده و جمجمه با دقت برداشته مى شود تا مغز از حفره مغزى خارج شود. مغز را در بافر فرمالین 4٪ به همراه CaCO3 قرار داده و پس از 24 ساعت نمونه ها را در الکل 70٪ قرار داده و با استفاده از یک لوپ به بررسى ساختار ها مى پردازیم. بحث: یک جفت مرکز بویایى اولیه بنام پیاز هاى بویایى در جلوى تلن سفالون قرار دارد. قسمت خلفى مغز قدامى دى انسفالون را تشکیل داده که حاوى بطن سوم است. قسمت برجسته متن سفالون مخچه را تشکیل مى دهد که در قسمت خلفى لوب بینایى قرار دارد و حالت یک تکه دارد. لوب هاى بینایى در بالا و طرفین قرار گرفته و توسعه یافته هستند. تلن سفالون یا لوب هاى مغز در جلوى لوب بینایى و خلف لوب هاى بویایى قرار گرفته و به نسبت لوب هاى بینایى کوچک هستند. بخش قدامى بصل النخاع حجیم تر از بخش خلفى بوده و از انتهاى خلفى مخچه شروع مى شود.کلیدواژه ها
دیسکاس، آناتومیکى، مغزمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.