بررسى برخى از پارامتر هاى تقریبى (چربى،پروتیین، دانسیته واسیدیته) شیرهاى توزیع شده درفروشگاه هاى لبنیاتى سنتى شهمیرزاد
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: IVSC12_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 459
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی علوم آزامایشگاهی ،آموزشکده دامپزشکی ،دانشگاه سمنان،سمنان- ایران
کارشناس آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی ، آموزشکده دامپزشکی ،دانشگاه سمنان،سمنان- ایران
دانشیاربهداشت مواد غذایی ، آموزشکده دامپزشکی ،دانشگاه سمنان،سمنان-ایران
چکیده
شیریکى از قدیمى ترین خوراک هاى شناخته شده مى باشد؛ که توسط انسان مصرف مى شود. و اهمیت بسزایى در بسته ى غذایى دارد. گاهى به علت عدم رعایت بهداشت و انجام تقلبات تغییراتى درپارامترهاى کیفى آن صورت مى گیرد. لذا هدف از این تحقیق بررسى کیفیت شیرهاى توزیع شده در شهر شهمیرزاد مى باشد. روش کار: در این تحقیق از 10 فروشگاه لبنیاتى سنتى توزیع کننده ى شیر گاو، سه بار به فاصله یک هفته نمونه بردارى صورت گرفت. نمونه ها بلافاصله پس اخذ ازفروشگاه در شرایط استریل وسرد به آزمایشگاه منتقل و پارامترهاى تقریبى آنها (پروتیین ، چربى ، دانسیته واسیدیته ) مورد ارزیابى قرارگرفت. درآزمایشگاه براى اندازه گیرى درصد پروتیین نمونه ها، ازروش تیتراسیون با فرمالین (استاندارد ملى ایران شماره 639)، براى اندازه گیرى درصد چربى از روش ژربر(استاندارد ملى ایران شماره 366)، اندازه گیرى دانسیته با لاکتودانسیتومتر(استاندارد ملى ایران شماره 638) و براى اندازه گیرى اسیدیته از روش تیتراسیون (استاندارد ملى ایران شماره 2852) استفاده گردید. نتایج: نتایج نشان داد؛ مقدار میانگین دانسیته شیر، 66/2±81/1029 گرم برسانتى متر مکعب مى باشد؛ که مقدار آن از حداقل 8/1023 تا حداکثر 6/1033 متغیر است. مقدار اسیدیته شیر، 22/1±2/14درجه درنیک و حداقل و حداکثر آن به ترتیب 12 و 17 مى باشد. درصد پروتیین،36/0± 482/2 مى باشد که مقدار آن به ترتیب داراى کمینه و بیشینه 87/1 و 06/3 است. و درصد چربى 17/1± 83/2 مى باشد که مقدار آن از حداقل 1 تا حداکثر 5 مى باشد. بحث و نتیجه گیرى: درصد چربى ، پروتیین ، اسیدیته و دانسیته استاندارد شیر خام به ترتیب حداقل 2/3، 3/3-3، 16-14و 1032-1029 است. با توجه به این اعداد، میانگین دانسیته و اسیدیته نمونه ها در این رنج قرار دارد. اما درصد چربى و پروتیین پایین تر از رنج استاندارد است. لذا لازم به تحقیقات بیشتر در این زمینه و بررسى علت آن در دامدارى ها و مراکز توزیع مى باشد.کلیدواژه ها
پارامترهاى تقریبى،شیرخام،فروشگاه لبنیاتى سنتى، شهمیرزادمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.