بررسى ملکولى آلودگى با نیوسپورا کنینوم درسگ هاى استان اصفهان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: IVSC12_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمین معتمدی

دانشجوی دکترای حرفه ای دامپزشکی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

پیمان کیهانی

استادیار دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

حسن ممتاز

استاد دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

چکیده

نیوسپورا کنینوم یک تکیاخته کوکسیدیایى از خانواده سارکوسیستیده است. این تک یاخته باعث سقط جنین در گاو و فلج عصبى عضلانى در سگ ها مى شود. سگ هاى اهلى میزبانان نهایى نیوسپورا کنینوم هستند که ازاصلى ترین انگل هاى قابل انتقال درگاوها مى باشد. هدف ازانجام این مطالعه بررسى ملکولى آلودگى با انگل نیوسپورا کنینوم درسگ هاى استان اصفهان و نشان دادن اهمیت سگ به عنوان میزبان واسط و میزبان اصلى انگل مى باشد. روش کار: در فاصله دى ماه تا اسفند ماه سال 9613 از 90 قلاده سگ نگهدارى شده در پناهگاه اصفهان و همچنین 10 قلاده سگ خانگى نمونه مدفوع اخذ شده است. سگ هاى پناهگاه با میانگین سنى 3 سال و شامل 60 قلاده سگ ماده و 30 قلاده سگ نر و سگ هاى خانگى نیز شامل 4 قلاده سگ نر و6 قلاده سگ ماده مورد بررسى قرار گرفته اند. سگ ها به صورت تصادفى انتخاب و پس از بررسى علایم حیاتى و اطمینان از سلامت ظاهرى آن ها، نمونه هاى مدفوع از آنها گرفته شده است. DNA متعاقبا از اووسیست هاى خالص شده جدا سپس ژنوم آن به وسیله آنالیز اسپکتروفوتومتر تعیین و در دماى منفى 20 درجه تا زمان استفاده در آزمایش PCR نگهدارى شده است. بحث و نتیجه گیرى: نتایج آزمایش PCR نشان داد که اووسیست هاى انگل نیوسپورا کنینوم در22 نمونه از مجموع 100 نمونه اخذ شده وجود داشته که 16 نمونه مربوط به سگ هاى ماده و 6 نمونه مربوط به سگ هاى نر بوده است. در نمونه هاى سگ هاى خانگى مورد مثبتى دیده نشده است. این نتایج میزان شیوع آلودگى بیشتر در سگ هاى ولگرد و سگ هاى گله نسبت به سگ هاى خانگى را نشان مى دهد. همچنین در این مطالعه اختلاف معنادارى در میزان آلودگى سگ هاى ماده و نر دیده مى شود. نتایج نهایى این تحقیق میزان بالاى آلودگى با انگل نیوسپورا کنینوم درجمعیت سگ هاى مورد مطالعه را نشان مى دهد.

کلیدواژه ها

سگ، نیوسپورا کنینوم، PCR ، اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.