تعیین گونه هاى ایمریا جدا شده از جوجه هاى گوشتى استان مازندران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: IVSC12_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 447
نویسندگان
دکتری عمومی دامپزشکی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
استاد بخش پاتوبیولوژی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار بخش علوم درمانگاهی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
رزیدنت تخصصی بهداشت و بیماری های پرندگان ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد
چکیده
کوکسیدیوز از بیمارى هاى شایع صنعت پرورش طیور مى باشد که توسط تک یاخته جنس ایمریا ایجاد مى شود واکثرا به شکل اسهال رخ می دهد. آلودگى شدید ناشى از کوکسیدى ها باعث ایجاد تظاهرات بالینى شده که به آن ، کوکسیدیوز مى گویند ولى آلودگى مختصرى که منجر به ظهور علایم بالینى غیرقابل ملاحظه اى نشده را کوکسیدیاز مى نامند. روش کار : با مراجعه به گله هاى مرغ گوشتى استان مازندران و اخذ اطلاعات در خصوص وضعیت سابقه بیمارى ، مقدارى از بستر را جمع آورى کرده پس از مخلوط کردن مقدار 9 گرم از ان را در ظرف نمونه ریخته و 126 میلى لیتر آب به آن اضافه کرده و یک شب آن را در آزمایشگاه مى گذاریم. روز بعد شیشه محتوى بستر را تکان داده و آنگاه از صافى عبور داده و مقدار 15 میلى لیتر از محلول صاف شده را با سرعت 1500 دور در دقیقه به مدت 5 دقیقه سانتریفیوژ نموده ، آن گاه مایع رویى را خالى و رسوب حاصل را در 15 میلى لیتر شکر اشباع مخلوط و مجددا سانتریفیوژ کرده و سپس با کمک پیپت پاستور مقدارى از محلول رویى را برداشته و گونه هاى ایمریا با استفاده از لام میکرومترى از لحاظ مورفولوژى شناسایى شدند. بحث و نتیجه گیرى : بر اساس نتایج این مطالعه، گونه هاى ایمریا شامل ایمریا ماگزیما، میتیس، میواتى، برونتى، تنلا و آسرولینا بودند. در استان هاى شمالى کشور پرورش جوجه هاى گوشتى با روش صنعتى رشد فزاینده اى داشته و از اهمیت بسیار زیادى در تامین پروتیین هاى حیوانى برخوردار است بنابر این شناخت علمى بیمارى هاى شایع و کنترل و پیشگیرى آن ها گامى موثر در جهت افزایش بهره دهى در این بخش مى باشد.کلیدواژه ها
کوکسیدیوز ، ایمریا ، جوجه گوشتى ، مازندرانمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.