دایروفیلاریوزیس، روشهاى تشخیصى و اپیدمیولوژى این بیمارى در ایران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: IVSC12_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 803
نویسندگان
دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان
دانشیار انگلشناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان
استادیار انگلشناسی، گروه انگلشناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
استاد تمام بیماریهای داخلی دام کوچک، گروه بیماریهای داخلی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
چکیده
دایروفیلاریوز یکى از بیمارى هاى انگلى و زیونوز سگ سانان است. بیمارى دایروفیلاریوز در سگ سانان و گربه سانان بوسیله آلودگى با دایروفیلاریا ایمیتیس که به کرم قلب معروف است رخ میدهد و یکى از مهمترین بیمارى هاى انگلى در سگها میباشد و عوارض قلبى، عروقى و تنفسى شدیدى را در حیوان سبب میشود. میزبانهاى اصلى دایروفیلاریا ایمیتیس سگ، گرگ،، روباه، کایوت، و گربه است و انسان نیز بصورت تصادفى به این انگل مبتلا میشود. این بیمارى در سرتاسر جهان گسترده بوده و در مناطق آب و هوایى معتدل، گرمسیرى و نیمه گرمسیرى بویژه در جنوب شرقى ایالات متحده آمریکا، آمریکاى جنوبى، استرالیا، آسیا و جنوب اروپا و در اطراف مدیترانه اندمیک میباشد. این انگل با باکترى ولباشیا ارتباط درون همزیستى داشته و با توجه به مطالعات صورت گرفته، ولباشیاى همزیست با دیروفیلاریا ایمیتیس، در بیمارى زایى، تشخیص و درمان این بیمارى نقش اساسى دارد. سیر تکاملى این انگل غیر مستقیم بوده و پشه ها به عنوان میزبان واسط آن شناخته میشوند. در سگ سانان کرم بالغ عمدتا در عروق ریوى و بطن راست مشاهده میشود که ایجاد علایمى مانند سرفه هاى مزمن، اختلالات تنفسى، ضعف، نارسایى احتقانى بطن راست و به دنبال آن آسیت، کاهش وزن، سوفل قلبى، آریتمى قلبى و فیبریلاسیون دهلیزى ایجاد مى شود. از روشهاى تشخیصى مهم میتوان روش نات اصلاح شده ، الایزا، IFA و روش هاى مولکولى را نام برد. در ایران جدا سازى گونه دایروفیلاریا ایمیتیس از سگ، شغال، روباه، گرگ و گربه اهلى گزارش شده است که در این مطالعات آلودگى در استانهاى آذربایجان شرقى، آذربایجان غربى، اردبیل، تهران، خراسان رضوى، خوزستان، فارس، قزوین، گلستان، گیلان، مازندران و هرمزگان مورد بررسى قرار گرفته که در این بین بالاترین درصد آلودگى مربوط به استانهاى گیلان با 77,52 درصد و مازندران با 60 درصد بوده است. .با توجه به این موضوع که ایران نیز یکى از مناطق اندمیک آلودگى در جهان است و با توجه به گسترش جهانى این بیمارى و جنبه زیونوتیک بودن آن، میتوان از این بیمارى به عنوان یکى از معضلات مهم در زمینه بهداشت عمومى نام برد.کلیدواژه ها
دایروفیلاریا، کرم قلب، دایرو فیلاریوزیس، سگ سانانمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.