بررسى ارتباط سطح گلوکز و کلسیم سرم در دوره انتقال با بیماریهاى کلینیکى در گاوهاى شیرى
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: IVSC12_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 589
نویسندگان
استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف ارزیابى ارتباط بین گلوکز و کلسیم خون با رویداد بیماریهاى مرتبط با زایمان (متریت، کیست تخمدانى، جفت ماندگى و سخت زایى یا یکى از این بیماریها) و تعیین بهترین نقطه برش این متابولیت ها براى پیشگویى احتمال رویداد بیماریهاى مذکور انجام پذیرفت. روش کار: به این منظور تعداد 41 گاو شیرى چند شکم زاییده از یک گاودارى اطراف شهرکرد انتخاب شدند. از هر گاو در دو هفته قبل و دو هفته پس از زایمان، نمونه خون گرفته شد. طى معاینات پس از زایمان اطلاعات مربوط به وضعیت سلامتى گاوها تا یکماه پس از زایمان مورد بررسى قرار گرفت. بحث و نتیجه گیرى: در این مطالعه، میزان ابتلا به متریت 2/12٪ (5 مورد)، کیست تخمدانى 8/26٪ (11 مورد)، جفت ماندگى 8/9٪ (4 مورد) و سخت زایى 9/4٪ (2 مورد) بود. نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت گلوکز در قبل و پس از زایمان هیچ ارتباطى با رویداد بیماریها ندارد، در حالیکه مقادیر پایین کلسیم در هفته دوم پس از زایمان با افزایش متریت، جفت ماندگى یا رویداد یکى از بیماریهاى مذکور در ارتباط است. با استفاده از آنالیز آمارى منحنى راک، مشخص شد که کلسیم در هفته دوم پس از زایمان (P< 0.05) براى پیشگویى احتمال رویداد این بیماریها مناسب است. بهترین نقاط برش محاسبه شده برای این پارامتر که گاوهای سالم و بیمار را مشخص مى کند، 85/7 dl/mg براى متریت با حساسیت و ویژگى ٪80 و 2/72%، 5/7 dl/mg براى جفت ماندگى با حساسیت و ویژگى 75٪ و 2/89٪ و mg/dl 9/7 براى ابتلا به هر یک از این بیماریها با حساسیت و ویژگى 7/91٪ و 3/79٪ بود. نتایج این مطالعه نشان داد کلسیم سرم شاخص مناسبى براى پیشگویى وضعیت سلامتى گاوها مى باشد و پایین بودن غلظت کلسیم در هفته دوم پس از زایمان، با افزایش رویداد بیماریها در ارتباط است.کلیدواژه ها
گلوکز، کلسیم، متریت، جفت ماندگى، دوره انتقالمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.