مطالعه رادیولوژیک اثرات عصاره گیاه چاى سبز در کمکارى تیرویید مرغ عشق
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: IVSC12_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 418
نویسندگان
گروه دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
گروه دامپزشکی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران
چکیده
در پرندگان مبحث تیرویید و کارکرد آن موردمطالعه و پژوهش گستردهاى قرار نگرفته است. در این تحقیق، با عنایت به این که کمکارى تیرویید از بیمارىهاى شایع در مرغ عشق است و با علایمى همچون کبد چرب و استیوپروز مى تواند بروز نماید، تغییرات رادیولوژیک ایجاد شده مورد بررسى قرار گرفت. همچنین از گیاه چاى سبز که داراى خاصیت آنتىاکسیدانى قوى به دلیل داشتن فلاونویید ها و آلکالوییدها است استفاده شد و تاثیر آن بروى استیوپروز ناشى از کمکارى تیرویید بررسى گردید. روش کار: این تحقیق، بر روى 20 جفت مرغ عشق نژاد استرالیایى با سن 10 الى 13 ماه و وزنى حدود 30 الى 35 گرم صورت پذیرفت که به طور تصادفى و مساوى در پنج تیمار متشکل از گروه کنترل منفى، کنترل مثبت و سه گروه تیمار با تجویز عصاره الکلى چاى سبز در سطح 1، 2 و 3 درصد تقسیمبندى شد و عصاره الکلى گیاه چاى سبز در سه سطح 1، 2 و 3 درصد به مدت 10 روز تیمارهاى موردمطالعه داده شد.. براى القاى عارضه کمکارى تیرویید از داروى متىمازول استفاده گردید. بعد از القا و بروز علایم مرتبط به کمکارى تیرویید، از تمامى پرندگان در زمان صفر و روز 10 عکس رادیولوژى تهیه گردید. بحث و نتیجهگیرى: در این مطالعه با توجه به بروز عارضه استیوپروز متعاقب القاى کمکارى تیرویید در مرغ عشق، در استخوانهاى رادیوس، اولنا، تیبیا و فیبولا علایم کورتکس کاغذى مشاهده شد. با شروع درمان توسط عصاره الکلى گیاه چاى سبز، علایم استیوپروز در گروه هاى موردمطالعه کاهش یافت که این کاهش در گروهدرمانى با عصاره الکلى گیاه چاى سبز 3 درصد بیشترین نمود را داشت.کلیدواژه ها
کم کارى تیرویید، مرغ عشق، چاى سبز، استیوپروزیز، متى مازولمقالات مرتبط جدید
- دانش بوم شناختی سنتی گالش های مازندران در ارتباط با حفاظت از درختان و درختچه -های جنگل های هیرکانی (مطالعه موردی منطقه لفور)
- بررسی اثر ضدباکتریایی دو محصول اسیدیفایر داخلی و خارجی بر روی برخی باکتریهای بیماریزای طیور
- تعیین غلظت عناصر معدنی پرنیاز و کم نیاز در مایع شکمبه ریز کپسوله شده با هیدروکلوئیدهای آلژینات سدیم و کیتوزان
- بررسی امکان کاربرد میکروگانیسم های پروبیوتیک در جیره غذایی به منظور افزایش راندمان تولید در کارگاه های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی
- بررسی اثر ضدویروسی عصاره متانولی سرخارگل در کنترل ویروسVZV
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.