عوامل اجتماعی موثر برخشونت علیه زنان در شهرستان سپیدان (فارس)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی آسیب های اجتماعی و روانشناختی
  • کد COI اختصاصی: SPDCONF01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر محمدی

دکترای جامعه شناسی، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه پیام نور، مسیول اورژانس اجتماعی سپیدان

مینا شهرسبزی

کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی، مسیول امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی فارس

سعیده شایان فرد

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، کارشناس مسیول امور اجتماعی بهزیستی سپیدان

چکیده

عنوان پژوهش حاضر بررسی عوامل اجتماعی موثر بر خشونت علیه زنان در شهرستان سپیدان درسال 1396 می باشد. هدف این پژوهش، شناخت عوامل اجتماعی تاثیرگذار، شامل جهت گیری جنسیتی حقوقی،جهت گیری جنسیتی سنتی و پایگاه اجتماعی اقتصادی برخشونت علیه زنان درشهرستان سپیدان و دست یابی به یک الگوی نظری تحلیلی است که با استعانت ازنظریه های مرتیط، درسطح کلان وخرد،عوامل مهم و اثرگذار مورد بررسی قرار می گیرد. پژوهشگران با طرح این پرسش که شاخص های اجتماعی چه تاثیری بر خشونت علیه زنان دارد،به تحلیل وتبیین موضوع پژوهش پرداخته اند. روش تحقیق این پژوهش، پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه است. نمونه مورد مطالعه 400 نفراز زنان ساکن شهرستان سپیدان می باشد .نمونه های مورد مطالعه با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و درنهایت با استفاده ازروش تصادفی ساده انتخاب شده اند. برای بررسی آمار توصیفی و استنباطی از نرم افزار SPSS و Lisrel استفاده شده است. از آنجا که مقدار نکویی برازش مدل نظری پژوهش برابر (84/)است، می توان بیان کرد که این مدل برارزش قابل قبولی با واقعیت دارد. ضریب به دست آمده به میزان (74/) اثرمستقیم عوامل اجتماعی درخشونت علیه زنان است. مهم ترین معرف های عوامل اجتماعی به ترتیب، جهت گیری جنسیتی حقوقی به میزان (76/) و جهت گیری جنسیتی سنتی (73/ ) برخشونت علیه زنان تاثیرگذار بوده اند. میزان ضریب بدست آمده ی متغیر پایگاه اجتماعی اقتصادی بر خشونت فیزیکی و خشونت روانی به ترتیب (57/ ) و (48/) می باشد. به این منوال که هرچقدر پایگاه اجتماعی اقتصادی افراد پایین تر باشد، خشونت فیزیکی دارای فراوانی بیشتری می باشد و در پایگاه های اجتماعی اقتصادی بالا، فراوانی خشونت روانی رواج بیشتری دارد. مهم ترین مولفه های خشونت علیه زنان به ترتیب اهمیت عبارتند ازخشونت فیزیکی، خشونت روانی، خشونت جنسی و خشونت اجتماعی و خشونت اقتصادی .

کلیدواژه ها

خشونت،عوامل اجتماعی، خانواده، جهت گیری جنسیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.