کاهش اضطراب دانش آموزان با استفاده از روشهای تلفیقی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین آموزشی و پژوهشی در تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: TRECONF01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9312
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر ولایی

کارشناس آمار اداره آموزش و پرورش ناحیه ۲ بندرعباس

مازیار شاهی

کارشناس فناوری اداره آموزش و پرورش ناحیه ۲ بندرعباس

حسین سالاری

کارشناس فناوری اداره آموزش و پرورش ناحیه ۲ بندرعباس

چکیده

یکی از اساسی ترین مشکلات برخی از دانش اموزان داشتن اضطراب می باشد. اضطراب از نظر روان پزشکی یعنی، ناآرامی ،هراس و ترس ناخوشایند یا احساس خطر قریب الوقوع که منبع آن قابل شناختن نیست. تظاهرات اضطراب در رفتار کودکان بخصوص در موقعیت هایی چون امتحان ،نقاشی کردن،بازی،محبت کردن در جمع ،ماندن در مدرسه می توان مشاهده و سنجش کرد. در سال تحصیلی اخیر محقق با چنین شرایطی در یکی از دانش آموزان به نام علی(اسم مستعار) مواجه شد. او در صحبت کردن بین جمع دچار اضطراب می شد. و در کل اصلا آرام و قرار نداشت و در فعالیت های کلاسی نمی توانست پیش قدم شود. .این عامل باعث شد که محقق این مشکل را پی گیری نماید.و تا حد امکان در رفع آن تلاش کند. پس از بررسی دریافت که یکی از مهم ترین علت های اضطراب این دانش آموز وابستگی به خانواده و مخصوصا پدر و ترس و هراس از کلاس و مدرسه بود.که این امر باعث تشدید اضطراب علی (اسم مستعار) شده بود. محقق با استفاده از روش های تلفیقی همچون ایجاد ارتباط با خانواده ی دانش آموز و صحبت کردن با آنان برای کار کردن بیشتر با علی در زمینه درسی ، استفاده از دانش آموزان قوی برای همیاری با دانش آموز در یادگیری ، استفاده از دانش آموزان دیگر برای مطرح کردن سوالات کلاسی از علی ، اجازه ندادن به دانش آموزان دیگر در هنگام پاسخگویی علی به سوالات اضطراب را در دانش آموز کاهش دهم.

کلیدواژه ها

دانش آموز، اضطراب ، روش های تلفیقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.