بررسی وضعیت مقاومت به حشره کش پرمترین در چند بیمارستان و خوابگاه شهر تهران بوسیله تست knock down با روش تماس سطحی (Jar test).

سال انتشار: 1380
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,349

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH04_135

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1388

چکیده مقاله:

سوسری آلمانی(Blattella germanica) یک آفت شهری با پراکنش وسیع می باشد که به دلایل ریزی، جثه، عادت تغذیه ای (استفراغ و قی کردن روی غذا)، علاوه بر انطباق خود با محیط زندگی انسانها می توانند سبب انتقال مکانیکی عوامل بیماریزا به انسان و عاملی در ایجاد و یا تشدید بیماریهای آلرژیک و آسم باشد. تکرار کاربرد و استفاده وسیع از آفت کشها و نیز قدرت تکثیر نسبتا بالا(2-3 نسل در سال) این حشره سبب بروز مقاومت در آن شده است. برای هر گونه کنترل موفق این آفت شهری نیاز به یک سیستم مدیریت مقاومت به حشره کشها وجود دارد. این مساله به خصوص در اماکن عمومی نظیر خوابگاهها، رستورانها و بیمارستانها حایز اهمیت است. در این تحقیق به کمک روش تماس با سطح سمی(Surface contact method یا Jar test) اثر ضربه ای (Knock down effect) پرمترین برای یک نژاد حساس(پرورشی در انسکتاریم) و نژادهای جمع آوری شده از بیمارستانهای فیاض بخش پاستورنو، امام و خوابگاههای فاطمیه و شماره 4 و 5 علوم پزشکی تهران در شرایط استاندارد (حرارت 25 درجه سانتیگراد و رطوبت5+50% و دوره نوری 12/12) سنجیده شد. سپس بر اساس نتایج Kt50 نژادهای جمع آوری شده و Kt50 نژاد حساس نسبت مقاومت یا Resistance ratio(50) به ترتیب 6/71 و 5/57 و 7/15 و 7/76 و 7/08 و 7/6 برای نژادهای خوابگاه 5 خوابگاه فاطمیه، خوابگاه 4 بیمارستانهای فیاض بخش امام، پاستور نو محاسبه شد با توجه به تقسیم بندی میزان مقاومت براساس نسبت مقاومت می توان نتیجه گرفت که کلیه این نژادها نسبت به حشره کش پرمترین بسیار مقاومند. نسبت مقاومت(RR50)بدست آمده از آزمونهای آزمایشگاهی اگر در شرایط استاندارد انجام شود بخوبی قادر خواهد بود وضعیت مقاومت آن نژاد را در شرایط طبیعی مشخص نماید و براین اساس می توان راهکار مناسبی برای مبارزه و کنترل این آفت به اجرا گذاشت.

نویسندگان

بابک فرزین نیا

دانشکده علوم پزشکی قم

حسین لدنی

دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • لدنی، ح.(1372. تعیین سطح حساسیت سوسری آلمانی (Blattella germanica _ ...
  • cocbran, D .G. 1995 .Looking into cockrooch resistance extensive research ...
  • Cochran, D.G.1996b .Relevalance of resistance ratios to operational cockroach (Dictyoptera ...
  • - Rosendaa , J.A. 1997 .Vector Control : Mebods for ...
  • نمایش کامل مراجع