کاهش اثرات آفلاتوکسیکوزیس تجربی در جوجه های گوشتی با افزودن ایمنوگلوبولین اختصاصی زرده تخم مرغ (IgY) به جیره

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی
  • کد COI اختصاصی: NCARAS02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نظر افضلی

استاد، بخش علوم دام، دانشگاه بیرجند

سیدجواد حسینی واشان

دانشیار، بخش علوم دام، دانشگاه بیرجند

علی نخعی

دانشجوی دکتری، بخش علوم دام، دانشگاه بیرجند

محمدامیر کریمی ترشیزی

دانشیار، بخش علوم دام، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در این تحقیق اثر سطوح مختلف زرده تخممرغ حاوی ایمنوگلوبولین اختصاصی بر علیه آفلاتوکسین B1 به منظور کاهش اثرات آفلاتوکسیکوزیس تجربی در جوجه های گوشتی بر عملکرد دوره آغازین و رشد بررسی شد. تعداد 192 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار و 8 مشاهده (جوجه) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارتند از: (1 شاهد، (2 جیره حاوی یک ppm آفلاتوکسین B1، (3 دان آلوده به یک ppm آفلاتوکسین+ B1 دان حاوی 0/75 درصد زرده حاوی IgY ضد AFB1، (4 دان آلوده به یک ppm آفلاتوکسین+ B1 دان حاوی 0/75 درصد زرده ایمن نشده علیه AFB1، (5 دان آلوده به یک ppm آفلاتوکسین+ B1 دان حاوی 1/5 درصد زرده دارای IgY ضد AFB1، (6 دان آلوده به یک ppm آفلاتوکسین+ B1 دان حاوی 1/5 درصد زرده ایمن نشده علیه .AFB1 طول دوره پرورش 24 روز بود. جیره های آزمایشی از روز اول در اختیار جوجه ها قرار گرفت. مصرف خوراک و وزن کشی جوجه ها به صورت دورهای اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان داد که تیمار حاوی دو ppm آفلاتوکسین کمترین افزایش وزن و مصرف خوراک را نسبت به تیمار شاهد داشت .(p≤0/05) افزودن 0/75 و 1/5 درصد زرده تخم مرغ حاوی ایمنوگلوبولین اختصاصی علیه افلاتوکسین بالاترین افزایش وزن و مصرف خوراک را در مقایسه با سایر تیمارها داشت که اختلاف آن با تیمار شاهد آلوده معنیدار بود .(p≤0/05) در نتیجه گیری کلی میتوان گفت افزودن زرده تخم مرغ حاوی ایمنوگلوبولین اختصاصی علیه آفلاتوکسین میتواند در کاهش اثرات آفلاتوکسیکوزیس موثر واقع شده و موجب بهبود مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه های گوشتی شود.

کلیدواژه ها

آفلاتوکسینB1، ایمنوگلوبولین اختصاصی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.