بررسی تاثیر اقتصاد بر نظام آموزش و پرورش در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس توانمندسازی جامعه در حوزه علوم انسانی و مطالعات روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: PECONF03_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10970
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا غلامیان

دانشجوی دکتری تخصصی گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، ایران

رضا فراشبندی

دانشجوی دکتری گروه فلسفه تعلیم و تربیت، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

وحید امیری

کارشناسی ارشد رشته اقتصاد

نوش آفرین حاجیانی

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی

چکیده

سرمایه گذاری در آموزش و پرورش از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید هزینه های صرف شده در امرتعلیم وتربیت را نوعی سرمایه گذاری به حساب آورد . درصد هزینه های آموزشی کشورها رقمی معادل 10 تا 20 درصد کل بودجه هر کشور را تشکیل می دهد و این هزینه ها شامل هزینه های اداری ، حقوق کارکنان ، کتب درسی و مواد کمک درسی ، تجهیزات و نگهداری ساختمانهای آموزشی و سایر بودجه های جاری است . آموزش و پرورش نقش اساسی در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی دارد و به عنوان یکی از اهداف مهم تمام کشورها شناخته شده است. توسعه آموزش و پرورش مستقیما به توسعه علوم و صنایع و تولید و بالطبع باعث توسعه اقتصادی می شود و به صورت ، رابطه آموزش و پرورش با توسعه اقتصادی و اجتماعی یک رابطه پیچیده است . آموزش و پرورش باعث تغییر ارزش ها و طرز تلقی های افراد می شود و این خود تاثیر مستقیمی به وضعیت اقتصادی دارد. اقتصاد آموزش و پرورش شاخه ای از علم اقتصاد است که کاربرد علم اقتصاد در آموزش و پرورش و آثار بیرونی،درونی و بین رشته ای آن را مورد توجه قرار می دهد و موضوعاتی چون، تامین منابع مالی آموزش و پرورش،مدیریت منابع آموزش و پرورش،تاثیر آموزش و پرورش بر رشد و توسعه اقتصادی،تاثیر آموزش و پرورش بر توزیع عادلانه درآمد،تاثیر آموزش و پرورش در افزایش تولید و درآمد خانواده،تخصیص منابع مالی آموزش و پرورش بین دولت و بخش های غیر دولتی،تحلیل هزینه های آموزش و پرورش و اثر بخشی هزینه ها ، را بررسی و مطالعه می کند. در سال های اخیر،در کشور ایران گزارش هایی از اقتصاد آموزش و پرورش تهیه شده است.

کلیدواژه ها

اقتصاد، آموزش و پرورش، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.