بررسی فقهی و حقوقی جهت نامشروع در قراردادها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم اجتماعی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SSS-2-3_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحمید زعفرانی

گروه حقوق، واحد آیت اله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

امیررضا شمسی

گروه حقوق، واحد آیت اله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران

چکیده

به اعتقاد بعضی از نویسندگان جهت ، داعی هر یک از متعاملین قبل از انجام معامله است که سبب انجام معامله می باشد وممکن است با تحقق معامله در خارج ایجاد گردد. جهت به عنوان داعی اصلی و تعیین کننده معرفی گردیده است. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی فقهی و حقوقی جهت نامشروع در قراردادها بود. با توجه به بررسی های انجام شده می توان گفت که در حقوق ایران تصریح به جهت نا مشروع موجب بطلان می شود و علم فروشنده به قصد نا مشروع خریدار کافی برای بطلان نیست ولی در فقه چنانچه فروشنده عالم به قصد خریدار باشد و چنانچه ترک بیع از سوی بایع علت منحصر در عدم تحقق فعل حرام از سوی خریدار باشد ) مثل اینکه کسی دیگر نتواند مال مشابه را به خریدار بفروشد ( در این صورت بیع مزبور حرام وباطل می باشد البته ، اگر با ترک بیع از سوی بایع، اشخاص دیگری با خریدار معامله را انجام دهند در این صورت بیع حرام وفاسد نیست

کلیدواژه ها

شرع، فقه، حکم، جهت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.