سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: JR_JMIS-2-1_003
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 133
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نیازهای اطلاعاتی بهداشتی و سلامت مهاجران خارجی مبتلا به سرطان در ایران
چکیده مقاله:
مقدمه: اطلاعات نقش مهم و تاثیرگذاری در افزایش آگاهی و دانش گروههای خاص جامعه (از جمله مهاجران خارجی) دارد. هدف از اجرای پژوهش حاضر، بررسی نیازهای اطلاعاتی بهداشتی و سلامت اتباع خارجی (افغانی، عراقی و پاکستانی) در ایران و شناسایی موانع و مشکلات آنها در دسترسی به این اطلاعات است.روش ها: پژوهش حاضر، مطالعه ای پیمایشی تحلیلی است. جامعه پژوهش را 69 نفر از بیماران خارجی مبتلا به سرطان تشکیل میدهند که در بیمارستانهای شهرهای تهران، مشهد، کرمان، زاهدان و اهواز بستری و در حال درمان بودهاند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته و برای تحلیل داده ها از آزمونهای آماری Mann Whitney U test و Kruskal-Wallis و با استفاده از نسخه 20 نرم افزار آماری SPSS استفاده شده است.یافته ها: یافته ها نشان داده است که میان نیازهای اطلاعاتی بهداشتی مهاجران مبتلا به سرطان بر حسب جنسیت، سن، تاهل، میزان سواد، شغل، مرحله درمانی، نحوه و محل زندگی اختلاف معنیداری وجود ندارد دستیابی به زندگی سالم به عنوان مهمترین نیاز اطلاعاتی (با میانگین 4/19) و عدم تسلط به استفاده از منابع اطلاعاتی بهداشتی چاپی و اینترنتی به عنوان مهمترین مانع (با میانگین 4/01) در دسترسی به اطلاعات شناسایی شده اند. بحث و نتیجه گیری: توجه به نیازهای اطلاعاتی بیماران مبتلا به سرطان بویژه مهاجران با تفاوت های فرهنگی و شکاف اجتماعی با جامعه ایرانی امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. در نتیجه آگاهی از نیازهای اطلاعاتی بهداشتی سلامت این افراد در مراحل مختلف درمانی و ارایه اطلاعات مناسب بوسیله متخصصان حوزه سلامت، اطلاع رسانان و نیز پزشکان، علاوه بر از بین بردن و کاهش اضطراب های فکری و امنیت روانی در بیماران، در فرآیند درمان و بهبود آنان تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.
کلیدواژه ها:
سرطان، مهاجران خارجي، نياز اطلاعاتي، نيازهاي اطلاعاتي بهداشتي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/764208/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ریاحی، عارف و حریری، نجلا و نوشین فرد، فاطمه،1395،نیازهای اطلاعاتی بهداشتی و سلامت مهاجران خارجی مبتلا به سرطان در ایران،،،،،https://civilica.com/doc/764208
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، ریاحی، عارف؛ نجلا حریری و فاطمه نوشین فرد)
برای بار دوم به بعد: (1395، ریاحی؛ حریری و نوشین فرد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- کیفیت وب سایت های موبایلی کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی ایران
- بررسی تطبیقی سامانه های مدیریت نشریات ادواری مجلات دانشگاه های علوم پزشکی کشور بر اساس مولفه های کاربردپذیری
- ارزیابی کیفیت اطلاعات روتین بیماران مبتلا به دیابت در مراکز خدمات جامع سلامت روستایی شهرستان ساری
- نگاشت نظام مند نظارت در بیمه سلامت
- ارزیابی وبگاه دانشگاه علوم پزشکی شیراز از منظر معماری اطلاعات در سال ۱۳۹۸
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.