طراحی شهری: آفرینش یک شهر پویا رهنمود و تحلیلی بر مجموعه سلسله مباحث طراحی پویا (ارتقای فعالیت فیزیکی و سلامت در طراحی معماری)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-3-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال الدین مهدی نژاد

دانشیار گروه معماری، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران

علی صادقی حبیب آباد

دانشجو دکتری تخصصی معماری، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران

چکیده

این رهنمودها استراتژی هایی برای طراحی محله ها، خیابان ها و فضاهای باز ارایه می دهند که حمل ونقل و تفریح پویا را ترویج میکند،از جمله پیاده روی و دوچرخه سواری. توصیه های کلیدی عبارتاند از: توسعه و حفظ کاربری مختلط در محله های شهر؛ بهبود دسترسیبه امکانات حمل ونقل؛ بهبود دسترسی به پلازاها، پارک ها، فضاهای باز و امکانات تفریحی و طراحی این فضاها به منظور افزایشکاربرد موثر آنها در مکان مناسب؛ بهبود دسترسی به مغازه های خواروبار فروشی با خدمات کامل و فرآورده های تازه؛ طراحیخیابانهای قابل دسترسی و سازگار با عابر پیاده با ارتباط مناسب، ویژگی های کاهنده ترافیک، محوطه سازی، نورپردازی، نیمکت وآب سردکن؛ تسهیل دوچرخه سواری برای تفریح و جابجایی از طریق گسترش شبکه های پیوسته دوچرخه و بهره گیری اززیرساخت هایی مانند پارکینگ های امن دوچرخه سرپوشیده و سرباز. مجموعه نوشتار (سلسله مباحث ارتقاء سلامت در طراحیمعماری) مطالعه ای راهبردی و تحلیلی بر کتاب ACTIVE DESIGN GUIDELINES PROMOTING PHYSICAL ACTIVITY AND HEALTH IN DESIGN است؛ که نگارندگان در 4 مقاله مجزاءه با رویکرد ارتقاء سلامت در طراحی به 4 بخش با عناوین:(طراحی محیطی و سلامت: گذشته و حال) (طراحی شهری: آفرینش یک شهر پویا) (طراحی ساختمان: ایجاد فرصت هایی برای فعالیتجسمانی روزانه) (هم افزایی با طراحی پایدار و عمومی) می پردازند. مقاله ی در پیش رو یکی از این مجموعه مقالات ذکرشده میباشد؛که به مبحث (طراحی شهری: آفرینش یک شهر پویا) پرداخته است. روش پژوهش با بررسی منابع معتبر و به روش توصیفی- تحلیلمحتوا صورت پذیرفته است.

کلیدواژه ها

طراحی شهری، شهری پویا، رهنمودهای طراحی محله، محله پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.