فعالیتهای عملیاتی و پزشکی در یک سازمان نظامی پس از سانحه جدی پرتویی (بر اساس مقیاس بین المللی رویدادهای پرتویی و هسته ای)

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 290

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCCON07_132

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1397

چکیده مقاله:

مقیاس بین المللی رویدادهای پرتویی و هسته ای (INES)، برای رده بندی رویدادها و نشاندادن معنی دار شدت رویدادهای پرتویی و هسته ای بهکار گرفته می شود. این مقیاس، رویدادها را به سه دسته اصلی انحراف، سوانح و حوادث تقسیم بندی می کند که خود، شامل هفت سطح می باشد. از نظر این مقیاس، سانحه جدی پرتویی، یک رویداد سطح سه می باشد که می تواند بر سه حوزه مردم و محیط زیست، موانع پرتویی و کنترل و همچنین دفاع بر عمق تاثیرگذار باشد. پرتوگیری ده برابر بیشتر از حد قانونی سالیانه و بروز اثرات قطعی غیرکشنده بر سلامتی در اثر تابش و پرتوگیری، می تواند در اثر ایجاد چنین سانحه ای ایجاد شود. طراحان عملیاتی و پزشکی در هر یگان نظامی، بایستی بر اساس نیاز ویژه، سازمان بندی و شرایط موجود، توانایی لازم جهت برآورده ساختن نیازهای سازمان نظامی را داشته باشند. با توجه به حضور فرمانده سپاه های استانی در قرارگاه های پدافند پرتویی استان های دارای زیرساخت هسته ای کشور، اهمیت شناخت نیروهای نظامی از تهدیدات موجود و چگونگی طراحی فعالیت های عملیاتی و پزشکی در یک سازمان نظامی پس از سانحه جدی پرتویی، موضوع بسیار مهمی بوده که در این مقاله با استفاده از منابع اینترنتی و کتابخانه ای به آن پرداخته شده است. به منظور کنترل و مقابله با یک سانحه جدی پرتویی، برای مراکز فرماندهی و پست های کنترل، واحدها و عناصر اصلی لجستیکی و تاکتیکی، واحدهای رزمی، تیم های نجات و تخلیه و... وظایفی وجود دارد که سعی شده به اختصار بیان گردد.

کلیدواژه ها:

سانحه پرتویی ، قرارگاه های پدافند پرتویی ، مقیاس بین المللی رویدادهای هسته ای و پرتویی ، .INES

نویسندگان

سیدمحمدمهدی قریشی

گروه بهداری رزمی و جنگ نوین، دانشکده فنی و مهندسی رزمی، مجتمع دانشگاهی حضرت امیرالمومنین(ع)، دانشگاه امام حسین(ع)، اصفهان، ایران