نقش آنالیز قابلیت اطمینان قطعات دارای عملکرد حساس در تأمین ایمنی و قابلیت اعتماد مسافرتهای هوایی و همچنین کاهش هزینه های حمل و نقل هوایی
محل انتشار: هشتمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,771
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEROSPACE08_430
تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1388
چکیده مقاله:
در سفرهای هوایی و مأموریت های تعریف شده برای هواپیما عامل مهمی که باید همواره مورد ارزیابی قرار گرفته و اطلاعات جامعی از آن در دست باشد، آگاهی از میزان قابلیت اعتماد هواپیما برای انجام مأموریت های تعیین شده می باشد. از آنجا که هواپیما به عنوان سیستمی شناخته می شود که هیچ گونه نقص و از کار افتادن در طول انجام مأموریت آن به هیچ عنوان قابل قبول نمی باشد، آگاهی از میزان قابلیت اعتماد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. این آگاهی شامل اطلاع از تابع قابلیت اطمینان، مدت زمان منتهی به خرابی، دسترس پذیری و منحنی خرابی اجزاء سیستم می باشد. به طوریکه با آگاهی از این امر و تعیین برنامه های مناسب از قبیل برنامه ی تعمیراتی پیشگیرانه، تعویض بهنگام قطعات و طراحی مجدد بر پایه ی قابلیت اطمینان می توان از خرابی سیستم به خصوص در زمان انجام مأموریت جلوگیری و همچنین باعث کاهش هزینه های سفرهای هوایی بدلیل کاهش هزینه های تعمیراتی شد و به هدف نهایی یعنی انجام سفرهای ایمن و ارزان بوسیله هواپیما دست یافت. در این مقاله به آنالیز قابلیت اطمینان چند جزء هواپیما به عنوان نمونه و تعیین تابع قابلیت اطمینان این اجزاء، منحنی پیش بینی خرابی، مدت زمان منتهی به خرابی، رفتار تجهیز در طول مدت مأموریت و بررسی قابلیت اطمینان موتور هواپیما به کمک نرم افزار MINITAB پرداخته شده است تا بتوان نشان داد با اطلاعات حاصله از این بررسی می توان نتایج قابل توجهی در بهبود ایمنی، قابلیت اعتماد و وضعیت تعمیراتی از طریق تعیین زمان مناسب تعویض، طراحی مجدد و پیش بینی برای آینده بدست آورد و یک استراتژی مناسب برای بهسازی قابلیت اطمینان برای مهندسان طراحی معرفی نمود. علاوه بر آن با تعیین زمان تعمیراتی بر اساس منحنی های بدست آمده و همچنین علت یابی خرابی ها برای جلوگیری از تکرار وقوع آن، می توان از تعداد خرابی های پیش بینی نشده کاست و از تأخیر یا لغو پروازها به دلیل خرابی های پیش بینی نشده جلوگیری نموده و کاهش هزینه ها برای شرکت های هوایی را رقم زد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی کرباسیان
استادیار مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر پردیس اصفهان، دانشکد
محمد رستمی مهر
دانشجوی مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر پردیس اصفهان، دانشکده
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :