ساختار شناسایی و اولویت بندی نقاط پرخطر محورهای برون شهری با استفاده از روش ترکیبی ماتریس ریسک و شباهت به گزینه ایده آل (مطالعه موردی: محور همدان خسرو آباد)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC17_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 570
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیدا روشنخواه

کارشناس ارشد عمران - برنامه ریزی حمل و نقل، پژوهشگاه حمل و نقل طراحان پارسه

نوید امیرپاشایی

کارشناس ارشد عمران - راه و ترابری، مهندسین مشاور ایمن تردد

امیر رسولی

کارشناس ارشد عمران - برنامه ریزی حمل و نقل، پژوهشگاه حمل و نقل طراحان پارسه

نفیسه شریف

کارشناس ارشد مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

عوامل بسیاری در وقوع تصادفات و شدت آن موثر هستند. با انجام بازدیدهای میدانی می توان بسیاری از موارد مربوط به شرایط ایمنی جاده را شناسایی نمود. تاریخچه تصادفات محور نیز در شناسایی نقاط حادثه خیز دارای اهمیت بالایی است. از طرف دیگر، محدودیت بودجه و زمان باعث می شود که امکان ایمن سازی تمام نقاط ضعیف از نظر ایمنی به صورت همزمان وجود نداشته باشد. بنابراین اولویت بندی نقاط نیز ضرورت دارد. در این مطالعه با استفاده از معیارهای محیطی خرابی سطح روسازی، مشکلات مربوط به علایم عمودی، مشکلات مربوط به علایم افقی، مشکلات حریم و کناره جاده، مشکلات مربوط به تجهیزات راه و مشکلات نواحی انتقالی، تراکم دسترسی ها، نقاط دارای مشکل ایمنی شناسایی می شود. تاریخچه تصادفات و همچنین وزن هر یک از پارارمتر ها که با استفاده از پرسشگری از کارشناسان ایمنی به دست می آید، نقاط پرخطر محور همدان - خسروآباد به طول 65 کیلومتر شناسایی و با استفاده از ترکیب روش ریسک نقاط در ماتریس ریسک احتمال - شدت وقوع حادثه و شباهت به گزینه ایده آل (TOPSIS اولویت بندی شده اند. نتایج نشان داد که مقاطع 3035و60-65و45-50این محور دراولویت بالاتری برای ایمن سازی قراردارند

کلیدواژه ها

ایمنی ترافیک، بازرسی ایمنی راه، اولویت بندی نقاط پرخطر،ماتریس ریسک،تاپسیس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.