اندازه گیری آهنگ فرسایش بلندمدت در مناظر آهکی با بهره گیری از نوکلیید کیهان زاد کلر برجا

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی کواترنری با شعار( شناخت محیطی، آینده در امتداد گذشته)
  • کد COI اختصاصی: IQA03_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 444
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل شبانیان

دکترای زمین شناسی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

ونسان گدار

استواری زمین شناسی دانشگاه آکس - مارسی فرانسه

ونسان الیویه

دانشجوی دکترای زمین شناسی - دانشگاه آکس- مارسی فرانسه

الیویه بلیه

دکتری زمین شناسی دانشگاه آکس - مارسی فرانسه

چکیده

مترجم کرجسی آهنگ فرسایش را در 40 ایستگاه با استفاده از مقدار تمرکز نوکلیید کلر 36 کیهان زاد در سنگ آهک اندازه گرفتیم. افزون بر این انحناء سطح زمین در 12 ایستگاه بر روی منطقه ستیغ کوه لوبرون Lubéron در پرووانس فرانسه اندازه گیری شده است. برای نواحی ستیغ مقادیر انحنای سطح از صفر تا 0/05 بر متر است و آهنگ فرسایش به تدریج با افزایش انحنای سطح ستیغ افزایش می یابد. آهنگ فرسایش در این نواحی به نسبت تخت با مقدار انحنای صفر تا 0/02 بر متر از 30 تا 40 میلی متر بر هزار سال است و روند افزایش آن نسبت مقدار انحنای کم وبیش هستی است. برای انحنای سطح نشیب بیش از 0/02 بر متر ، آهنگ فرسایش دور و بر 70 میلی متر بر هزار سال به دست می آید و با افزایش انحنا تغییر چندانی نمی کند. این شرایط حد مرزی در فرگشت نشیب و گذار از برهه ای به برهه دیگر را در قالب محدودیت توانایی فرایندهای هوازدگی برای ایجاد خرده سنگ ها به سرعتی که پاسخ گوی ظرفیت حمل آن ها در نشیب دامنه ای باشد می توان تفسیر کرد. این نتایج نشان دهنده محدودیت فرایندهای فرسایشی در ایجاد خرده سنگ ها و کاهش نشیب دامنه ای برای تطبیق با افت تراز پایه محلی است و کاربرد مهمی در درک فرآیندهای فرگشت مناظر در نواحی آهکی دارد.

کلیدواژه ها

نوکلیید کیهان زاد کاربرجا، آهنگ فرسایش، پرووانس فرانسه، مناظر آهکی، فرایندهای فرسایشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.