تحلیل و بررسی نظریه های ناهماهنگی شناختی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مدیریت،حسابداری،اقتصاد و مهندسی صنایع با تاکید بر اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: MAEI01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5452
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم گلشاهی

دانشجوی دکتری رفتار سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول، گروه مدیریت، علی آباد کتول

محمد امین احمد زاده

دانشجوی دکتری رفتار سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول، گروه مدیریت، علی آباد کتول

فریدون آزما

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول، گروه مدیریت، علی آباد کتول

چکیده

مفهوم هماهنگی در رفتار انسانی، گسترش مفهوم عام هماهنگی از دنیای فیزیکی به حوزه رفتار انسانی است.برخی نظریه پردازان عقیده دارند که انسانها به شیوه های متعددی، برای هماهنگی میان نگرش ها و رفتارها، در درک و تصور ما از دنیا و حتی در رشد، کوشش میکنند. در واقع انسانها میکوشند تا دنیای خود را به شیوهای سامان دهند که به نظرشان معنادار و قابل فهم بیاید. مفهوم هماهنگی را به سازواری نیز تعبیر نموده اند. بطور کلی سازواری و هماهنگی شناختی بر این فرض استوار است که ناهماهنگی موجب تنش روان شناختی یا ناسازگاری در انسان می شود که نتیجه آن فشار درونی برای از میان بردن یا کاهش ناهماهنگی و در صورت امکان حصول هماهنگی است. برخی از نظریه های مربوط به ناهماهنگی شناختی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفتهاند شامل : نظریه تعادل، نظریه تقارن، نظریه همخوانی، نظریه ناهماهنگی شناختی لیون فستینگر. دو عنصر شناختی زمانی ناهماهنگی پیدا می کنند که تایید یکی موجب نفی دیگری می شود. این حالت زمانی پیش می آید که فرد باورهای متضاد یا حتی نگرش و رفتار مخالف هم داشته باشد. به عقیده فستینگر کسی که می داند دو عنصر شناختی ناهماهنگ دارد حالت تنش ناخوشایندی احساس می کند. تعارض درونی در واقع با افزایش ناخوشایند برانگیختگی فیزیولوژیک بدن تجلی می کند. هر اندازه شناخت های مورد نظر مهم و انحراف آنها از یکدیگر بیشتر باشد، ناهماهنگی به همان اندازه بزرگتر خواهد بود.

کلیدواژه ها

تحلیل، نظریه، ناهماهنگی شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.