بررسی قدرت جذب سطحی ضایعات تخمه آفتابگردان در کاهش میزان فلزات سنگین سرب و کادمیم از برنج های هندی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی دستاوردهای نوین در صنایع غذایی و تغذیه سالم
  • کد COI اختصاصی: FOODCO02_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریناز زارعی نژاد

مرکز تحقیقات علوم تغذیه و صنایع غذایی، واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی-تهران- ایران

پریسا زیارتی

استادیار گروه آموزشی شیمی دارویی ، دانشکده داروسازی ،واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی تهران- ایران

افشین جعفرپور

استادیار گروه علوم وصنایع غدایی،دانشگاه آزاد اسلامی-واحد گرمسار-ایران

چکیده

آلودگی به فلزات سنگین یکی از مشکلات مهم زیست محیطی و یکی از نگرانی های حایز اهمیت در مقوله بهداشت موادغذایی است. برنج یکی از انواع پرمصرف غلات در جهان به شمار میآید و به طور گسترده در رژیم غذایی مردم وجوددارد.هدف این مطالعه بررسی قدرت جذب سطحی ضایعات تخمه آفتابگردان با سیتریک اسید 1% و 2% در کاهش میزانفلزات سنگین سرب و کادمیم از برنج های هندی می باشد. ده برند برنج هندی بسته بندی شده پرمصرف عرضه شده درفروشگاه های بزرگ و معتبر به مقدار 10 کیلو برنج به طور تصادفی خریداری شد. نمونه ها با روش هضم تر آماده سازی و بادستگاه اسپکتروسکوپی جذب اتمی شعله پرکین –المر اندازه گیری می شود. نتایج آنالیز بیانگر این بود که میزان سرب وکادمیم در نمونه های برنج خام تیمار نشده بسیار بالاتر از رهنمود FAO/WHO بود و تیمار نمونه ها با جاذب زیستی در حالت پخت کته کمتر از حالت آبکش که توسط این ضایعات و نمک 2% از قبل خیسانده شده بود ، و برنج آبکش شده کمتراز برنج خیس شده با ضایعات تخمه آفتابگردان با سیتریک اسید 1% و 2% همراه با آب نمک 2% بود.این کاهش در موردبرنج فله برند C بسیار محسوس بوده به طوریکه 93/3 % کاهش کادمیوم در حالت پخت کته تیمار شده نسبت به برنج خام اولیه داشته است.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، جذب اتمی، جاذب زیستی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.