بررسی میزان یون فلوئور آبهای زیرزمینی شهرستانهای تابعه استان همدان
محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,932
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH10_042
تاریخ نمایه سازی: 25 مرداد 1388
چکیده مقاله:
فلوئور یکی از آنیونهای موجود در آب و خاک است که ترکیبات مختلف آن در طبیعت پراکنده است. فلوئور سیزدهمین ماده از لحاظ مقدار کل موجود در زمین می باشد لیکن مقدار آن در آبهای مختلف متفاوت است. از آن جایی که بیشترین نیاز بدن به فلوئور از طریق آب آشامیدنی تامین میشود؛ لذا تعیین مقدار آن در آبهای آشامیدنی از اهمیت بسزایی برخوردار است . طبق استاندارد 0/ 2 میلی گرم در لیتر می باشد . چنانچه میزان فلوئور موجود در آب آشامیدنی کمتر از 5 / 0 تا 4 / غلظت فلوئور در آب آشامیدنی 6 میلی گرم در لیتر باشد موارد پوسیدگی دندان بطور قابل ملاحظه ای با لا خواهد بود . چون فلوئور از راه خون به دندان می رسد ؛ما نع پوسیدگی آنها خواهد شد و علت آن دو چیز است : الف) فلوئور باعث سخت شدن و مقاومتر شدن دندانها در مقابل اسید ها میشود و در اثر آن دندان در برابر اسید های موجود در دهان مقاومتر می شود. ب) فلوئور از فغالیت آنزیم هایی که مینای دندان را فا سد میکند جلو گیری می کند. چنانچه میزان فلوئور در آب شرب بیش از 2 تا 3 میلی گرم در لیتر باشد در دوره کلسیم سازی دندان ؛ یعنی صفر تا 12 سالگی باعث پیدایش دا نه ها و لکه های متعدد مینای دندان میشود که به آن فلوئوروزیس می گویند. فلوئوروزیس شفافیت و براقی دندانها را از بین می برد ؛ لذا لزوم انجام مطالعات گسترده جهت پایش کیفیت شیمیایی و ارائه برنامه های کنترلی ضروری بنظر می رسد.
نویسندگان
محمد رنجبر ضرابی
کارشناس مسول بهداشت محیط استان همدان
لیدا رفعتی
کارشناس بهداشت محیط آزمایشگاه آب و فاضلاب استان همدان
فاطمه توانافر
کاردان علوم آزمایشگاهی ؛ آزمایشگاه آب و فاضلاب استان همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :