پالایش میکروبی توسط نمکهای مختلف در فیلترهای شنی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH10_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامبیز رستمی

کارشناس ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

محمدرضا مصدقی

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

علی اکبر محبوبی

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

علی اکبر صفری سنجانی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

از دیرباز حرکت املاح و عناصر مورد نیاز گیاه در خاک بطور گستردهای مورد توجه بوده است. از هنگام استفاده از فاضلاب ها و کودهای دامی برای حاصلخیزی خاک، حرکت ریزجانداران بیماریزا نیز اهمیت زیادی پیدا کرده است. ا ز سویی خاک نیز به عنوا ن محیط انتقال، بر شدت و پراکنش این ریزجانداران اثر میگذارد. ویژگیهای خاک مانند شرایط رطوبتی عامل مهمی در انتقال و جذب ریزجانداران محسوب میشود. در مطالعهای که دیوید و همکاران ( 2001 ) روی حرکت باکتری سودوموناس فلورسنس در ستون های شنی انجام دادند به این نتیجه رسیدند که میزان رطوبت در ستونها با انتقال رابطه مستقیم داشته و میزان جذب باکتری در لایههای سطحی ستون در شرایط رطوبتی اشباع نسبت به غیر اشباع کمتر بود. لانس و جربا ( 1984 ) گزارش کردند که انتقال پلی ویروس در ستونهای شنی لومی در شرایط رطوبتی اشباع بسیار بیشتر از غیر اشباع میباشد . وان الز و همکارا ن ( 1991 ) گزارش کردند که باکتری سودوموناس سوش R2f در شرایط رطوبتی اشباع نسبت به غیر اشباع بهتر منتقل شد. از دیگر فاکتورهای مهم و مؤثر بر انتقال باکتریها در محیطهای متخلخل، اندازه و چگالی آنها میباشد (کامپر و همکاران، 1993 ). کاهش اندازه باکتریها سبب کاهش پالایش فیزیکی و افزایش انتقال آنها میشود (رینولدز و همکاران، 1989 با توجه به گستردگی خاکهای حاوی کربنات کلسیم در اقلیمهای خشک و نیمه خشک منجمله ایر ان، این پژوهش اثر مقادیر مختلف کربنات کلسیم بر فرآیند انتقال و جذب باکتری سودوموناس فلورسنس در شرایط رطوبتی اشباع را بررسی میکند

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.