تحلیل و آنالیز استفاده ترکیبی از معیارهای شناسایی نقاط حادثه خیز براساس دستورالعملهای پیارک(P.I.A.R.C) برای رسیدن به بهترین گزینه(مطالعه موردی محور کرج - چالوس)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تصادفات و سوانح جاده ای و ریلی
  • کد COI اختصاصی: NCRRAF01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1952
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد سیدحسینی

پروفسور ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

حسن کریم زاده

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

زهرا آذرنوش

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

علل تصادفات حاصل از تداخل پیچیده عوامل مهم ایمنی (انسان - وسیله نقلیه - راه و محیط آن) است و معیارهای مختلفی برای تحلیل و آنالیز این تصادفات به کار می رود هدف از نگارش این مقاله معرفی جنبه های ایمنی راه ها و شناسایی بهتر نقاط حادثه خیز با استفاده از ترکیب معیارهای مختلف تجزیه و تحلیل اطلاعات تصادفات می باشد. این معیارهای مختلف نه تنها نقاط حادثه خیز را جستجو می کنند بلکه نوعی اقدامی که باید صورت گیرد را نیز تعیین می کنند. در این مقاله ابتدا جنبه های ایمنی راه ها معرفی می شود که شامل: 1- مشکلات ایمنی راه،2-مدیریت ایمنی راه،3- عوامل ایمنی راه، سپس براساس دستورالعمل های پیارک فرایند تحلیل اطلاعات تصادفات و روشهایی که به کمک انها می توان نقاط حادثه خیز را شناسایی کرد بیان می شود که این شناسایی سرآغازی برای بهسازی است و تاثیر عمده ای براثربخشی تلاشها برای مقابله با مشکلات ایمنی دارد. بعد از توضیح معیارهایی که برای یافتن نواقص ایمنی راه براساس فراوانی، نرخ و شدت تصادفات بیشترین استفاده را دارند. معیارهای پیچیده تری(معیار ترکیبی، مدل پیش بینی تصادف و روش تجربی بایس) تشریح می شود. و سپس چگونگی ترکیب این معیارها برای رسیدن به بهترین گزینه توضیح داده می شود.

کلیدواژه ها

تصادفات، نقاط حادثه خیز، معیارهای شناسایی، ایمنی راه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.