تحلیل داده های سوانح راه آهن ج.ا.ا ایران با استفاده از تکنیک داده کاوی Association Rules

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تصادفات و سوانح جاده ای و ریلی
  • کد COI اختصاصی: NCRRAF01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد میرابادی

دکترای مکاترونیک، موسسه تحقیقات و توسعه فناوری ریلی ایران

شبنم شریفیان

کارشناس مهندسی راه آهن، کارشناس ارشد مهندسی صنایع، موسسه تحقیقات و ت

چکیده

از بین سیستمهای حمل و نقلی راه آهن اقتصادی ترین و ایمنترین ابزار جابجایی بار و مسافر محسوب می شود که ترافیک را کاهش داده و حداقل آلودگی را برای محیط زیست به دنبال دارد. یکی از کلیدی ترین راههای حفظ و ارتقا جذابیت جابجایی با استفاده از راه آهن برای مسافران و صاحبان بار، ارتقا سطح ایمنی است. طراحی و پیاده سازی سیستمهای ایمنی نیازمند آن است که از شرایط خاصی که در سطح شبکه راه آهن ما ناامنی ایجاد می کند آگاهی کافی وجود داشته باشد. بسیار اتفاق می افتد که سوانح به دلیل عدم توجه به شرایط مشابه در گذشته به وقوع می پیوندد. لازم است مسئولان ایمنی این صنعت با بهره جستن ازتجارب حاصل از سوانح گذشته، زمینه تکرار آنرا در آینده از بین ببرند. استفاده از تکنیکها و ابزارهای جدید و به روز، می تواند دیدی متفاوت با انچه تا به حال از تکنیکهای آماری توصیفی توسط متصدیان ایمنی راه آهن ارائه گردیده است. جهت ارتقاء سطح ایمنی بوجود آورد. مقاله حاضر تحقیقاتی است که برروی داده های سوانح ریلی راه آهن ج.ا.ا بدین منظور صورت پذیرفته است. در این تحقیق با استفاده از تکنیک association rules که یکی از تکنیکهای کارآمد داده کاوی محسوب است. به تحلیل داده های سالهای 75 تا 85 سوانح راه آهن ایران پرداخته شده است تا روندها، ارتباط بین فاکتورهای سوانح و الگوهای تکرار شونده ای که در نگاه اول و با استفاده از تکنیکهای آماری پنهان باقی می مانند، استخراج گردند. همچنین لازم به ذکر است جهت انجام تحقیقات از متدولوژی CRISP-DM و نرم افزار Clementine استفاده شده است. در انتها با تکیه بر دانش و تجربیان مستند شده حاصل از تحلیل داده ها دستورالعملهایی ارائه گردیده است که با پیاده سازی آنها از تکرار الگوها، روندها، و ارتباطات شناسایی شده موجود بین فاکتورهای سوانح در آینده پیشگیری شود.

کلیدواژه ها

تحلیل سوانح، راه آهن ایران، داده کاوی، association rules

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.