بارپذیری پوشش چند لایه TiCrN روی فولاد با لایه میانی نیکل - فسفر

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هجدهمین همایش ملی مهندسی سطح و چهارمین همایش تخصصی فراوری مواد با لیزر
  • کد COI اختصاصی: ISSE18_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادی نقدی

اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی مواد

فخرالدین اشرفی زاده

اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی مواد

حسن جهدی

اصفهان، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، شرکت مهندسی سطح سوین پلاسما

چکیده

د راین تحقیق بارپذیری پوشش TiCrN به روش رسوب فیزیکی بخار پس از اعمال لایه میانی نیکل فسفر به روش الکترولس ارزیابی شده است. به این منظور نمونه های از فولاد CK45 تهیه شد و پس از انجام چرخه عملیات حرارتی، برای پوشش دهی آماده شد. جهت بررسی نقش لایه میانی، پوشش الکترولس نیکل فسفر در دو ضخامت اسمی 5 و 20 ریزمتر روی نمونه ها اعمال شد و سپس پوشش چند لایه نیتریدی CrN/TiN/ TiCrN با فرایند صنعتی قوس کاتدی رسوب داده شد. مشخصه یابی پوشش ها و فصل مشترک توسط میکروسکوپ نوری، پراش سنجی پرتو ایکس و ریز آنالیز صورت گرفت. همچنین بارپذیری پوشش با ازمون های سایش (پین روی دیسک)، چسبندگی و سختی سنجی در بارهای متفاوت ارزیابی شد. نتایج نشان داد که حضور لایه میانی نیکل فسفر با کم کردن اختلاف بین سختی پوشش نیتریدی و زیر لایه فولادی منجر به افزایش بارپذری می شود، اما چسبندگی پوشش را هم باید مدنظر قرار داد. تاثیر ضخامت لایه میانی و پوشش نیتریدی برای دستیابی به خواص مکانیکی برتر، براساس یافته های آزمایشگاهی، در این مقاله ارایه و مورد تحلیل قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

پوشش نیتریدی، لایه میانی، بارپذیری، رسوب فیزیکی بخار، الکترولس نیکل - فسفر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.